Selda Terek kimdir?

Selda Terek kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve mesleği nedir? İşte Selda Terek biyografisi ve özgeçmişi:

Selda Terek kimdir, kaç yaşında, nerelidir, ne iş yapar, asıl mesleği nedir? Selda Terek biyografisi veya özgeçmişi şöyledir: 

Selda Terek

Selma Terek'in evlilik sonrasındaki tam adı Selda Terek Bilecen'dir.

Selda Terek 31 Temmuz 1968 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. 

Selda Terek

Aslen de Ankaralı olan Selda Terek ilk, orta ve lise eğitimini memleketi Ankara'da tamamladı.

Aynı şekilde üniversite eğitimini de Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İşletme Bölümünde tamamladı.

Selda Terek, Bilişim, Finans, Sağlık ve Eğitim sektörlerinde çalıştı.

Anadolu Sağlık Merkezi John Hopkins Hastanesi “Hastane Yöneticilik Sertifikası” programını tamamlayan Terek, TÜSİAD’ın sağlık çalışma gruplarında da yer aldı.

Terek, holistik sağlık şemsiyesi altında bedensel, zihinsel ve duygusal kirlilikten arınmanın yolları üzerine çalışıyor. Bedenin ruh ve düşüncenin bir izdüşümü olduğunu ve birbirinden ayrılamayacağını kaydeden Terek, sağlığı bu üç bileşenin üzerinden analiz ediyor.

Terek,  seminerlerinde holistik sağlığın korunması için beslenme listesinin nasıl düzenlenmesi gerektiği, detoks ve fiziksel aktivitenin önemini ve hastalıklarla karşı karşıya bırakan sebeplere dair ipuçlarını paylaşıyor. Yaşam tarzına bağlı olarak ortaya çıkan hastalıklarının önüne geçmenin kişinin bu alandaki bilinç seviyesinin yükseltilmesine bağlı olduğunun altını çizen Terek, duygu, zihin ve beden bir bütün olduğunu herhangi birindeki aksaklığın onarılamaz sonuçlara neden olabileceğini ifade ediyor.

Terek halen, gençleri ve özellikle kadın girişimcileri satış, pazarlama, teknoloji kullanımı ve girişimcilik konularında bilinçlendirmek amacıyla lise ve üniversite düzeyinde eğitimler vermekte, özel projelerde görevler almaktadır.

Aynı zamanda yazar olan Selda Terek çeşitli konularda romanlar yazmaktadır. 

Yazar Terek, romanlarında realist kurgu tarzını benimsemekte, güncel yaşamda gözlemlenmesi olası her türlü duygu, düşünce ve olayı kitaplarında kurgulamaktadır.

Selda Terek'in roman dışında hikâye, şiir ve resim çalışmaları da var.

Yani Terek aynı zamanda bir şair ve ressam

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında