Şehit babası Safitürk, İyi Parti'den özür bekliyor

Mardin'in Derik ilçesindeki makam odasında şehit edilen Muhammet Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk, İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın kendisinden özür dilemesini bekliyor.

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan'ın sosyal medya hesabı üzerinden TBMM Başkanlığı'nın resmi hesabını etiketleyerek "Bu sarıklı cübbeli arkadaş kimdir acaba?" şeklinde bir paylaşım yapmıştı.

Daha sonra fotoğrafını çekerek paylaştığı kişinin Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk olduğunu öğrenen Lütfü Türkkan'ın "Bu sarıklı cübbeli arkadaş kimdir acaba?" şeklindeki paylaşımını sildi.

Şehit babası Asım Safitürk, Türkkan'ın paylaşımına "Ben 'arkadaş' değil bu ülkeye şehit vermiş bir babayım. Benden özür dilemesini bekliyorum" sözleriyle tepki gösterdi.

"BU SARIKLI ADAM KİMDİR?"

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri devam ettiği sırada sosyal medya hesabından skandal bir paylaşımda bulun İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, çektiği fotoğrafı "Az evvel ziyaretçi sıralarında yer alan bu sarıklı cübbeli arkadaş kimdir acaba?" notuyla paylaşmıştı.

ŞEHİT BABASINDAN TEPKİ: BEN 'ARKADAŞ' DEĞİLİM

Skandal paylaşımın ardından mikrofon uzatılan şehit babası Asım Safitürk, "Sarıktan ve cübbeden rahatsız olmak yabancılığı ifade eder. Meral Hanım bu konuda ne düşünüyor, merak ediyorum. Lütfü Bey'in üslubunu yadırgadım. Ben 'arkadaş' değil bu ülkeye şehit vermiş bir babayım. Benden özür dilemesini bekliyorum" ifadelerini kullandı.

"BEN KÜLLİYE'YE DE GİRDİM"

Safitürk, "Sarıktan ve cübbeden rahatsız olmak memleketin insanı olmadığını, tarih bilmediğini ifade eder. Ben de Diyanet mensubuyum, bundan daha tabi ne olabilir. Ben Külliye'ye de girdim, Sayın Cumhurbaşkanımızla kucaklaştım. Şimdiye kadar kimsenin rahatsızlık duyduğunu görmedim, duymadım" şeklinde konuştu.

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında