Sedat Peker hakkında son dakika gelişmesi: Yeni bir kırmızı bülteni çıkarıldı

Sedat Peker hakkında son dakika gelişmesi: Peker'in BAE'de de olsa artık yakalanmasına engel bir durum kalmadı. Çünkü çıkarılan yeni "kırmızı bülten" dünyanın her yerinde bulunduğu anda yakalanmasını gerektiriyor.

Sedat Peker hakkında son dakika gelişmesini avukatı duyurdu. Daha önce çıkarılan "kırmızı bülten" etkisiz kalınca yeni bir "kırmızı bülten" çıkarıldı. Peker, artık BAE'de bile olsa yakalanarak Türkiye'ye iade edilmek zorunda. İşte Peker hakkındaki yeni gelişmenin detayları: 

Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın, Peker için çıkarılan kırmızı bültenin kapsamının genişletildiğini duyurdu.

Barkın, "Interpol tarafından sadece 'savunması alınmak üzere' çıkarılan kırmızı bültenin, 'tüm dünyada aranıyor' biçiminde kapsamı genişletildi" dedi.

Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın'ın, Peker ile ilgili son gelişmeleri anlatan tweet serisi paylaştı.

Barkın paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Sayın Sedat Peker hakkında, Anadolu 16.ACM ve Bursa 5.ACM'nin talebiyle Interpol tarafından sadece "savunması alınmak üzere" çıkarılan kırmızı bültenin, "tüm dünyada aranıyor" biçiminde kapsamının genişletildiğini öğrendim bugün. Belli ki bir şeyler değişiyor..."

Ersan Barkın, Peker'in 'basın danışmanı' olarak bilinen Emre Olur'un tutuklanması ile ilgili de şunları yazdı:

Sedat Peker'in yanında 7 ay, kendi ifadesinde de belirttiği gibi, çay ikramı, telefonlara yanıt vermek gibi görevlerde bulunan Emre Olur; Peker'in "kara kutusu", "sağ kolu","basın danışmanı" diye getiriliyor ve basın mensupları başta olmak üzere korku iklimi yaratılmaya çalışılıyor. Kimseyle bilgi paylaşmamasıyla ünlü Sedat Peker'in kara kutusunun olamayacağını bilenler de bu koroya katılıyor. Kendisine basın danışmanı belirlemek istese, birkaç TV kanalında yaptığı programlar dışında basınla ilgisi olmayan kişiyi mi kendine danışman seçer diye de kimse sormuyor."

"Sahiden son 15 gündür neler oluyor? Ne oldu, ülkede ve dünyada ne değişti?" diyen Barkın, "Kırmızı bülten, Emre Olur'un gözaltına alınması, yaşanan cinayet, Sedat Peker hakkında alınan yeni yakalama kararı... 17 yıllık avukatım, memleket halini yıllardır takip ederim. Ben anlayamıyorum.

Dosyada 20'den fazla tutuklu varken sadece savunmasını almaktan ibaret kırmızı bültenin, tüm tutukluların tahliyesi sonrasında Interpool tarafından uluslararası yakalamaya dönüştüğünü göz önüne aldığımda "üst akıl" filan demekten başka aklıma bir şey gelmiyor."

PEKER'İN ADAMLARINDAN EMRE OLUR TUTUKLANDI

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in basın danışmanı olarak bilinen ve Arnavutluk'ta yakalandıktan sonra Türkiye'ye iade edilen Emre Olur, emniyetteki işlenlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edilmişti.

Savcılıktaki işlemleri tamamlanan Olur, ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’ suçundan tutuklanması talebiyle Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Olur hakkında düzenlenen sevk yazısında, şüphelinin suç örgütü lideri Sedat Peker ile yakın ilişkisi içerisinde olduğu, örgüt liderinin WhatsApp üzerinden kendisine gönderdiği tweet dizisini paylaştığı, örgüt liderinin kaldığı otelde ve villada 7,5 ay kadar birlikte kaldığı belirtildi.

Sevk yazısında şüphelinin, örgütün diğer üyeleri ile yakın irtibatlı olduğu hususunda HTS kayıtlarının bulunduğu vurgulanarak, zanlının savunmasında, örgüt liderinin halen bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri’ne kadar tatile gittiğini söylediğine işaret edildi.

Olur’un örgüt lideri ile görüşme gerçekleştirdiğine, kendi sosyal medya hesaplarından örgütü ve örgüt liderini övücü nitelikli paylaşımlar yaptığına vurgu yapılan yazıda, şüphelinin Sedat Peker suç örgütü üyesi olduğu yönünde kuvvetli delillerin bulunduğu kaydedildi.

Sevk yazısında şüpheli Olur’un, üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve suça dair yasada yazılı cezanın üst haddi dikkate alınarak tutuklanması yönünde karar verilmesi talep edildi.

Hakimlik, Emre Olur'un ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’ suçundan tutuklanmasına karar verdi.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti