Sarıgül: Devlet Bahçeli'nin binlerce çocuğu var

Ataşehir'de taksici esnafıyla buluşan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, başkan seçilmesi halinde VİP taksi uygulamasını kaldıracağını, İSPAK'ları da taksicilere ücretsiz hale getireceğini söyledi.

Ataşehir'de taksici esnafıyla buluşan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, başkan seçilmesi halinde VİP taksi uygulamasını kaldıracağını, İSPAK'ları da taksicilere ücretsiz hale getireceğini söyledi.

Saat 16.00'da Küçükbakkalköy'deki bir alışveriş merkezinde taksicilerle bir araya gelen Mustafa Sarıgül, çeşitli vaatlerde bulundu. Kendisinin de taksici bir babanın çocuğu olduğunu söyleyen Sarıgül, "Sarı taksiler olmasaydı Mustafa Sarıgül de olmazdı" dedi.

Konuşmaları sık sık tezahüratlarla kesilen Mustafa Sarıgül, "30 Mart akşamı saat 20.30'dan itibaren İSPARK'lara ücretsiz girecek. İSPAK'lara girerken taksilerden ücret alınır mı. Zaten taksiciler ne kazanıyor ki? Ödeyemezler de zaten. Hakkaniyet duygusuna uymaz. Ben oy almak için söylemiyorum. İnandığım için söylüyorum. Sarıgül'ün yolu uzun nereden geldiğimi nereye gittiğimi de biliyorum. Günlük konuşmuyorum. Ne yapacaksam onun sözünü veriyorum. Böyle bişey olmaz. Giriş ve çıkışlardan bir tek kuruş alınmayacak. VİP taksi uygulamasını kesinlikle kaldıracağız. Sarıgül bireysel çıkarların adamı olmaz. Sarıgül halkın ve hakkın adamı olur." şeklinde konuştu.

Konuşmasının bir bölümünü de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Devlet Bahçeli için söylediği 'Onun çocuğu yok' sözüne ayıran Sarıgül, "Çocuk Allah vergisidir. Çocuğunuzun olup olmayacağına siz karar veremezsiniz. Sayın Devlet Bahçeli için bunları kullandı. Ben de şunları söylüyorum. Bugün Marmaray'dan geçiliyorsa, o Marmaray'da Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin imzası olmasaydı, Bahçeli o krediyi bulmasaydı, bugün Marmaray yoktu. Evet Bahçeli'nin belki çocuğu yok ama Marmaray'dan geçen binlerce çocuğu var. Devlet Bahçeli'nin çocuğu yok ama bayrağımız tehlikeye düştüğü anda, toprağımız tehlikeye düştüğü anda, ulusal birliğimiz tehlikeye düştüğü anda o bayrağı burçlara dikecek Devlet Bahçeli'nin binlerce çocuğu var. Ama bişey söyleyeyim. Allah'ım verirse çocuğun hayırlısı ve kanaatkarını versin." diyerek, Bilal Erdoğan'ın internete düşen ses kayıtlarına göndermede bulundu. Mustafa Sarıgül, daha sonra başka programlara katılmak üzere salondan ayrıldı. CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti