Samaras, AB dönem başkanlığındaki önceliklerini anlattı

Yunanistan Başbakanı Atonis Samaras, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz ile Strasbourg'da bir araya geldi.

Yunanistan Başbakanı Atonis Samaras, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz ile Strasbourg'da bir araya geldi. Samaras, daha sonra parlamentoda dönem başkanlığının önceliklerini anlattı.

AB Dönem Başkanı olarak büyüme ve istihdama öncelik vereceklerini ifade eden Samaras; vergi kaçakçılığıyla mücadele edeceklerini, AR-GE’yi destekleyeceklerini ve ticareti geliştirmeye matuf AB düzenlemelerini ikmal edeceklerini söyledi. Samaras, bu kapsamda ortak denizcilik politikasına ivme kazandırmak istediklerini ifade etti.

Ekonomik krizden en çok etkilenen ülkelerin başında Yunanistan’ın geldiğini vurgulayan Antonis Samaras, kurtarma paketine karşı verdikleri sözleri tuttuklarını ve artık kendi ayaklarının üzerinde durabildiklerini ifade etti.

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ise AB vatandaşlarının tüm ülkelerde serbest şekilde dolaşmasının engellenemeyeceğini vurguladı. CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında