Şahla Orujova kimdir? Acemi Anneler Stüdyo sunucusu

TRT 1 kanalında Acemi Anneler Stüdyo programını sunan Şahla Orujova biyografisi seyirci tarafından merak edilir oldu.

TRT 1'de ocak ayının başından itibaren "acemi anneleri" ilgilendiren yeni bir program başladı. Programın adı da "Acemi Anneler Stüdyo" oldu. Aynı kanalda yayınlanan aynı isimli diziden yola çıkılarak yapılan program her hafta sonu Cumartesi günü ekrana geliyor. Programın sunucusu ise Şahla Orujova'dır. Peki, Şahla Orujova kimdir? İşte Şahla Orujova biyografisi: 

Şahla Orujova'nın tam adı Şahla Orujova Bozkurt'tur. 

Şahla Orujova 27 Mart 1985 tarihinde Azerbaycan'da dünyaya geldi.

İlkokul, ortaokul ve liseyi Rusya'da bitirdi ve üniversite eğitimine Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim bölümünde devam etti.

Okul döneminde tiyatro ve jimnastikle uğraştı.

Çalışma hayatının ilk yıllarında çevirmenlik yaptı.

2009 yılında TRT ile yolu kesişti.

TRT'de 'Yeni Gün', 'Müzikli Dakikalar', 'Rotanız Türkiye', 'Müzik Kutusu', 'Motifler', 'Hayatı Güzel Yaşa' gibi birçok programın sunuculuğunu üstlendi.

Aynı zamanda TRT bünyesinde Azerbaycan masası sorumlusu olarak da görev aldığı kanalda, 'Hocalı' adlı belgeselin yapımcılığını üstlendi ve bugüne kadar birçok protokol sunumunu da gerçekleştirdi.

2009 - 2016 yılları arasında TRT Avaz'da hafta içi her gün canlı yayınlanan 'Yeni Gün' programı,

2017 - 2018 yine hafta içi her gün canlı yayınlanan 'Hayatı Güzel Yaşa' programının sunuculuğunu üstlendi. Çeşitli ulusal kanallarda sunuculuğun yanı sıra program yapımcılığı da yaptı.

Şahla Orujova'yı yeni projesi Acemi Anneler Stüdyo ile de ekranlarda göreceğiz.

Şahla Orujova Bayrak Şiiri'ni okurken: 

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında