Sağlık çalışanları Midyat’ta iş bıraktı

Mardin’in Midyat ilçesinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçi Sendikası'na (SES) bağlı üyeler, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle 1 günlük grev karalı aldı.

Mardin’in Midyat ilçesinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçi Sendikası'na (SES) bağlı üyeler, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle 1 günlük grev karalı aldı. Devlet Hastanesi’nde acil hastaların dışında poliklinikler hizmet vermedi.

Hastane binasında bir araya gelen hekimler ve sağlık çalışanları, davul eşliğinde halay çektikten sonra basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı, SES Midyat Temsilcisi Psikiyatri Uzmanı Dr. Aykut Çobadak okudu. Çopadak, “Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. Bizim ne bayram yapacak moralimiz, ne çalışacak halimiz ne de konuşacak takatimiz kaldı. Bu nedenle bugün bayram değil, sorunlarımızı konuştuğumuz bir eylem günüdür. Daha üç gün önce bir evladımızı, polisin gaz kapsülüyle ekmek almaya gittiği sırada yaralanan Berkin Elvan'ı, 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra kaybettik. Acımız büyük, öfkemiz çok fazla. Anısı her daim aramızda olacaktır.” dedi.

Çobadak, hastanede sağlık hizmeti vermeye çalışan doktor, hemşire, ebe, teknisyen, diyetisyen, taşeron sağlık işçisi çalışanları olduklarını ifade ederek, "Gecemizi gündüzümüze katarak, bir ekip olarak, hastalarımıza sağlık vermeye çalışıyoruz. Yeri geliyor uyumuyor, yeri geliyor yemek yemiyoruz. Ancak sürekli hastalarımızın sağlığını düşünüyoruz. Bir çok hekim arkadaşımız branşında tek çalışmakta, bir çok bölümde hemşire sıkıntısı yaşanmakta, acil serviste çalışacak doktor bulamamaktayız. Gücünün son noktasına kadar çalışmakta olan meslektaşlarımız, çalışma arkadaşlarımız burada. Bir hastanın sağlığıyla ilgili kararını birçok poliklinikte 3 dakikada vermeye çalışan bizler, var gücümüzle çalışırken, sürekli sözel, fiziksel, psikolojik şiddete maruz kalmaktayız. Her gün bir poliklinikte veya klinikte çalışan arkadaşımız şiddete maruz kalmakta, sonucunda soruşturmaya tabi tutulan yine sağlık çalışanları olmaktadır. Hasta hakları, BİMER, alo 184 hatlarıyla her gün bir meslektaşımıza soruşturma gelmekte ve çalışanların üzerinde bir baskı kurulmaktadır. Çalışanların yoğun iş yükü, polikliniklerin hasta yoğunluğu, personel yetersizliği düşünülmeksizin sürekli birilerinin mağduriyetinden bahsedilmekte, ancak çalışanların haklarından hiç bahsedilmemektedir. Bakanlığın uygulamaları olan bu uygulamalar, mobbing niteliğindedir ve biran önce son bulmalıdır. Hastalarımız tepki gösterirken, Sağlık Bakanlığı'nın, çalışanlar kadar, kendilerini de mağdur ettiğini unutmamalıdır. Şiddet, artık son bulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“TAŞERON İŞÇİLER İŞTEN ÇIKARILMA TEHDİDİYLE KARŞI KARŞIYA”

Hastanede çalışan taşeron işçilere değinen Çobadak, “Bizler bir taraftan emeğimizin karşılığını alamamaktan, şiddete maruz kalmaktan bahsederken son günlerde, birlikte çalıştığımız taşeron işçisi arkadaşlarımız işten çıkarılma tehdidiyle karşı karşıyadır. 30 kişinin işten çıkarılması gündeme oturmuştur. Arkadaşlarımız işini kaybetme kaygısıyla yaşamaktadır. Asgari ücretle, hiçbir şekilde söz hakkı ve iş güvencesi olmadan çalışan bu arkadaşlarımızın evlerine götürdüğü ekmeğe siyasi kaygılarla göz koyulmamalıdır.” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasına; eski Mardin Milletvekili Muharrem Doğan’ın yanı sıra BDP belediye eş başkan adaylı İlhan Bayar ve Filiz Işık ile Eğitim Sen üyeleri katıldı. Grevin mesai bitimine kadar devam edeceği bildirildi.


CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında