Sağlık Bakanlığı kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sağlık Bakanlığına bağlı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından merkez ve taşra hizmet birimlerinde çalıştırmak üzere en az ilköğretim düzeyinde 3.591 sürekli işçi, 431 engelli işçi ve 1.276 eski hükümlü işçi olmak üzere toplam 5.298 sürekli işçi alımı yapacak. Yapılacak olan bu alım için Ankara'da başvuranlar arasında kura çekilecek. Sağlık Bakanlığı kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sonhaberler | Haber Merkezi

Sağlık Bakanlığı çeşitli il ve ilçe merkezlerindeki hastanelerde çalıştırmak üzere 5 bin 289 sürekli işçi, engelli ve eski hükümlü alacak. Geçtiğimiz ay kuraya katılmaya hak kazananların listeleri açıklanmıştı. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise kuraya katılmaya hak kazananlardan kura sonucu seçilenlerin listesi bugün açıklanacak.

81 ilde yapılacak olan alımlar için Ankara’da kura çekilecek. Kura sonucunda Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 4857 sayılı İş Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümleri kapsamında en az ilköğretim düzeyinde 3.591 sürekli işçi, 431 engelli işçi ve 1.276 eski hükümlü işçi olmak üzere toplam 5.298 sürekli işçi alınacak.

KURALAR NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Sağlık Bakanlığına bağlı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan resmi açıklamaya göre 5 bin 289 işçi alımı için kuralar 25 Ekim Perşembe ve 26 Ekim Cuma günü yapılacak. Buna göre Isıtma Ve Sıhhi Tesisatçı, İnşaat Boyacısı, Boyacı, Kaynakçı (Oksijen Ve Elektrik), Marangoz mesleklerinden yapılacak olan alımlar için kuraya katılacak olan işçi, engelli ve eski hükümlülerin kurası 25 Ekim 2018 Perşembe günü çekilecek.

Temizlik işçisi alımı için başvuranlar arasından yapılacak olan kura ise hem bugün hem de yarın yapılacak. Temiz işçisi alımına başvuran işçi, engelli ve eski hükümlüler arasından aşağıda yer alan illerden başvuru yapanların kurası 25 Ekim Perşembe, yani bugün yapılacak. Buna göre, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Merkez Teşkilat, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Siirt, Sinop, Sivas, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Yalova, Yozgat illeri Temizlik Görevlisi kurası 25 Ekim 2018 Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Diğer illerin kurası ise Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına göre yarın gerçekleştirilecek. Buna göre, Adana, Adıyaman, Ankara, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Malatya, Mardin, Samsun, Şanlıurfa, Van, Zonguldak İlleri Temizlik Görevlisi (normal, engelli, eski hükümlü/TMY) kurası 26 Ekim 2018 Cuma günü gerçekleştirilecektir.

KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

Ankara’da Noter huzurunda 25 ve 26 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan kura sonuçları Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına göre aynı günün akşamı saat 20:00’da açıklanacak.

Sonuçları öğrenmek isteyen vatandaşlar bugün ve yarın illerinin sonuçlarının açıklanma tarihlerine göre https://iscisonuc.saglik.gov.tr internet adresinden öğrenebilecekler.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti