Sağlam: Hayvan refahının sağlanması da veterinerlerin görevidir

Tüm dünyada Nisan ayının son cumartesi günü kutlanan Dünya Veterinerler Günü’nün bu yılki teması ‘Hayvan Refahı’ olarak belirlenirken Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam, hayvanların uygun gıda ve suya ulaşabilmesi ve stresten uzak tutulm.

Tüm dünyada Nisan ayının son cumartesi günü kutlanan Dünya Veterinerler Günü’nün bu yılki teması ‘Hayvan Refahı’ olarak belirlenirken Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam, hayvanların uygun gıda ve suya ulaşabilmesi ve stresten uzak tutulması gerektiğini söyledi.

    Bursa Veteriner Hekimler Odası ve UÜ Veterinerlik Fakültesi, 2001 yılından bu yana tüm dünyada kutlanan Dünya Veterinerler Günü dolayısıyla, Heykel’deki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Çelenk sunumunun adından günün anlamına ilişkin açıklama yapan Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam, 2014 yılı Dünya Veterinerler Günü temasının ‘Hayvan Refahı’ olarak belirlendiğini dile getirdi. Veteriner hekimlerin, üreticiden tüketiciye kadar olan süreçte sağlıklı gıda zinciri oluşturulması gibi çok önemli bir sorumluluğu bulunduğunu kaydeden Başkan Sağlam, bunun yanı sıra hayvan sağlığı, hayvan hakları ve hayvan refahının korunmasının da veteriner hekimlerin temel görevleri arasında yer aldığını hatırlattı.

    Sağlam, veteriner hekimlerin aldıkları eğitim gereği, insanlarla hayvanlar arasındaki doğal dengenin korunmasını sağlayarak hayvan refahına hizmet verdiklerini ifade etti. Sağlam, şunları söyledi: "Dünya Veteriner Hekimler Birliği, bu yılki Veterinerlik Günü temasını hayvan refahı olarak belirledi. Bu yıl yapacağımız çalışmalarda hayvan refahına dikkat çekerek kamuoyunu bu konuda bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Hayvanların da tıpkı insanlar gibi yüksek refah düzeyinde yaşama hakkı var. Hayvan refahının sağlanması, yeterli, uygun su ve gıdaya ulaşmaları, türlerinin özelliklerine göre ortam koşulları oluşturulması, hastalıklardan ve hastalıklı ortamlardan uzak tutulması ve strese maruz bırakılmaması ile mümkün olur. Hayvan refahının öneminin anlaşılmasını ve buna göre uygulamalar yapılmasını ümit ediyoruz." CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında