"Rusya’da bankaların 200-300 milyar rubleye ihtiyacı var"

Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev, istikrarlı bir şekilde bankaların operasyonlarını sürdürebilmeleri için en az 200-300 milyar rubleye (5,8-8,7 milyar dolar) ihtiyaçları olduğunu söyledi.St.Petersburg Uluslararası Ekonomik Forum çerçevesinde...

Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev, istikrarlı bir şekilde bankaların operasyonlarını sürdürebilmeleri için en az 200-300 milyar rubleye (5,8-8,7 milyar dolar) ihtiyaçları olduğunu söyledi.

St.Petersburg Uluslararası Ekonomik Forum çerçevesinde düzenlenen oturumda konuşan Ulyukayev, “Bankaların dış borçlarının yeniden finanse edilebilmesi için ek paraya ihtiyaç var. Bu rakam 200-300 milyar ruble civarında.” dedi.

Rusya’da binin üzerinde olan bankaların mali yapılarında yaşanan sorunlar nedeni ile son 1 yılda, 30’un üzerinde bankanın çalışma izinleri iptal edildi.

Rusya bankalarının dış borcu 2013’te yüzde 6,6 artarak 214,9 milyar dolara yükseldi. Bankaların Aralık 2011’de dış borcu 162 milyar dolardı.

CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Taksim Meydanı miting alanı değildir