Rum Başpiskopos: Kıbrıslı Türkler yüzde 25'ten fazla toprak almamalı

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos Kıbrıs sorununun çözüme ulaşacağına inanmadığını belirterek Kıbrıs sorununun çözümünün gerçekleşmesi durumunda Kıbrıslı Türkler adadaki toprakların yüzde 25'inden fazla almaması gerektiğini savundu.

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos Kıbrıs sorununun çözüme ulaşacağına inanmadığını belirterek Kıbrıs sorununun çözümünün gerçekleşmesi durumunda Kıbrıslı Türkler adadaki toprakların yüzde 25'inden fazla almaması gerektiğini savundu. Rum Başpiskopos, "Bu oranın üstü kilisenin kırmızı çizgisidir."dedi.

II. Hrisostomos Rum basınına verdiği bir mülakatta , yarım yüzyıldır Kıbrıs sorununda “dirilişe” eremediklerini, Rum halkının yorulduğunu ifade etti. Rum Baspiskopos, “Bunda hepimizin büyük sorumluluğu var çünkü mücadele için halkımızı milli açıdan yükseltmedik.” sözlerini kullandı.

Kıbrıs sorununda çözüme ulaşılacağına inandığını dile getiren Hrisostomos, Türklerin akıllarını başlarına alması durumunda ve Amerikalılar doğru baskı yapması sonucunda çözüme ulaşılabileceğini bildirdi.

"TÜRKLERİN YÜZDE 25'TEN FAZLA TOPRAK ALMASI KIRMIZI ÇİZGİDİR"

ABD'ye bu konularda yüzde 100 güvenmediğini de aktaran Hrisostomos, "Bu nedenle Amerikan büyükelçi buraya geldiğinde -ki nabzımı ölçmeye geldiğine inanıyorum. Kırmızı çizgileri olanlar yalnız Türkler değil, bizim de kırmızı çizgilerimiz var. Kilise için kırmızı çizgi, nüfusları yüzde 18 olan Kıbrıslı Türklerin yüzde 25’in üzerinde toprak alamayacaklarıdır. "açıklamalarında bulundu.

ADADAN YERLEŞİKLER GİTMELİ SADECE KIBRISLI TÜRKLERLE EVLİ OLANLAR KALMALI

“Kıbrıs sorunu daha çok yıllanırsa, aleyhimize olacak." diyen Rum Başpiskopos, "Sorunu kapatıp bugünkünden daha kötüsünü mü kazanacağız? Toprak almamız gerek. Yerleşiklerin gitmesi, sadece Kıbrıslı Türklerle evlenmiş olanlarının kalması gerek. Bize toprak verirlerse ve yerleşiklerin büyük bölümü, örneğin 100 bini giderse mülkiyet azalacak."şeklinde konuştu.
CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti