Reyhanlı şehitlerinin isimleri anıtta yaşatılacak

Geçen yıl Cilvegözü Sınır Kapısı ve Reyhanlı'daki bomba yüklü araç saldırılarında can verenlerin isimleri 11 Mayıs Şehitler Anıtı’na yazıldı.

Geçen yıl Cilvegözü Sınır Kapısı ve Reyhanlı'daki bomba yüklü araç saldırılarında can verenlerin isimleri 11 Mayıs Şehitler Anıtı’na yazıldı.

11 Şubat 2013 tarihinde Cilvegözü Sınır Kapısı'nda bomba yüklü araç patlatıldı. 11 Mayıs Cumartesi günü ise biri Reyhanlı Belediyesi yanı, diğeri çarşı merkezinde olmak üzere 2 ayrı bomba yüklü araç patlatıldı. Söz konusu patlamalarda can verenler için anıt yaptırıldı. 11 Mayıs Şehitler Anıtı’na, patlamada can verenlerin adları yazıldı.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, “O faciaları atlatmaya çalışıyoruz. Bu güne kadar da halkımızın gösterdiği aklı selim davranışlarla atlattık. Reyhanlı’da önemli sorunumuz kalmadı.” dedi. Her iki olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Şanverdi, “Şehit olan kardeşlerimiz, yakınlarımız var. Hemşehrilerimizin yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum. Onları unutmamak adına ve halkımızdan gelen talep üzerinde de önce şehitler anıtı yaptık, daha sonra da 53 vatandaşımızın isimlerini pirinç üzerine yazdırarak anıta astık. Bu meydanı da 11 Mayıs Şehitler Meydanı olarak tescil ettik.” diye konuştu.

2,5x2,5 metrelik kaide üzerindeki 10 metrelik anıt, dayanıklı polyesterden yapıldı. Dört cepheli anıta ölenlerin isimleri yazıldı.

CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında