Rehine Muhabir Espinosa, IŞİD'i Anlattı

İspanyol El Mundo gazetesinin Ortadoğu muhabiri Javier Espinosa, rehin tutulduğu zaman IŞİD üyesinin bıçağı boynuna dayayarak kendisini tehdit ettiğini söyledi.

İspanyol El Mundo gazetesinin Ortadoğu muhabiri Javier Espinosa IŞİD vasıtası ile rehin tutulduğu günlerde yapılan işkenceleri anlattı. Sunday Times gazetesine bir ova yazan Espinosa, 23 benlik bir rehine grubuyla ortak köle tutulduğunu anlatım etti. Bu sırada IŞİD'in başını keserek öldürdüğü Amerikalı gazeteci James Foley, katkı çalışanları Alan Henning ve Peter Kassig ile tanıştığını kaydetti.

'REHİNELERE İNFAZ EDİLENLERİN FOTOĞRAFLARI GÖSTERİLİYORDU'

Espinosa kaldığı hücrede her gün silah sesleri, çığlıklar ve dayak sesleri duyduğunu yazdı. İspanyol gazeteci, 'Cihatçı John' lakaplı IŞİD üyesinin bıçağı boynuna dayayarak kendisini başını kesmekle tehdit ettiğini anlatım etti. Rehinelere infaz edilmiş şahısların fotoğraflarının gösterildiğini kaydetti.

'REHİNELERİ ÖLDÜRME TEHDİDİNDE BULUNDULAR'

İspanyol gazeteci Espinosa 'Bizi gözetim altında tutan üç İngiliz savaşçı, onlara Beatles diyorduk, bu oyunları seviyorlardı' ifadelerine yer verdi. Espinosa köle tutulduğu günler konusu için daha evvela bir izahat yapmadığını zira IŞİD'in ters takdirde rehineleri öldürme tehdidinde bulunduğunu söyledi.

1 YIL ÖNCE SERBEST BIRAKILMIŞTI

İspanyol gazeteci Suriye'de 6 ay IŞİD vasıtası ile köle tutulduktan sonra takribî 1 sene evvela özgür bırakılmıştı. IŞİD'in yayınladığı infaz videolarında görülen 'Cihatçı John' lakaplı şahsın kısa zaman evvela Muhammed Emvazi bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Kaynak: HABERLER.COM

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Taksim Meydanı miting alanı değildir