Ramazan ve sahurun ilk günü ne zaman başlıyor!

Ramazan ayına bir gün kala tüm Müslümanlar ‘On Bir Ayın Sultanı’ olan mübarek ayı için tüm hazırlıklarını sürdürüyor.

 Ramazan ayına bir gün kala tüm Müslümanlar ‘On Bir Ayın Sultanı’ olan mübarek ayı için tüm hazırlıklarını sürdürüyor.
Rahmet ayı , bereket ayı ve aynı zamanda birlik ve beraberlik ayı olan mübarek ay Ramazan-ı şerif heyecanını en zirve noktada yaşayan tüm Müslümanlar en ufak bir hata bile yapmak istemedikleri için kafalarındaki soru işaretlerine cevap aramaya başladı. Bu yıl ilk sahur gecesi ne zaman yapılacak? Türkiye genelinde il il sahur ve iftar saatleri ne zaman? Müslümanlara tüm ayı ibadet ederek geçirecekleri , Rabbine kulluk vazifelerini yerine getirirken daha özenli davranacakları  Ramazan Ayı en hayırlı hangi şekilde geçirilmelidir? İlk teravih namazı ne zaman kılınacak.Oruç tutmanın faydaları nelerdir? İftara yakın okunması gereken dua nedir? İftarda okunması gereken dua nedir?
11 ayın Sultanı Ramazan yarın gece tüm Müslüman aleminin sahura kalkması ile birlikte başlıyor.  Bu yıl iftarın ilk gününde oruçlarını en geç Sinoplular , en erken de Hataylılar açacak. Kuzeyde bulunan Sinoplular 17 saat 37 dakika , en güneyde bulanan Hatay 16 saat 38 dakika oruç tutacak. Ramazanın ayının ilk günlerinde İstanbullu vatandaşlar 17 saaat 26 dakika , Ankaralı vatandaşlar ise 17 saat 13 dakika ve Karslı vatandaşlar ise 17 saat 21 dakika oruçlu kalacak. Tüm Müslümanlar heyecanla beklediği Ramazan ayında ilk teravih namazı 17 Haziran Çarşamba akşamı yani bu akşam kılınacak. İlk sahur gecesine ise çarşambayı perşembeye bağlayan gece yani bu gece  kalkılacak. Yaz sıcaklarının etkisini hissettirdiği şu günlerde herkesin merak ettiği konulardan biri ise kaç saat oruçlu kalınacağı. Diyanet İşleri Başkanlığının açıklamasına göre Türkiye’de en kalabalık nüfusa sahip olan İstanbul’da ilk imsak vakti 03:22’de , iftar vakti ise 20:48’de olacak.  Diğer başlıca illerde ilk imsak ve iftar vakitleri ise şöyle; Başkent Ankara’da imsak vakti 03:15 , iftar vakti ise 20:30 , Türkiye’nin doğusu Kars’ta ilk imsak vakti 02:29 ve iftar vakti 19:50 , Edirne’de imsak vakti 03:26 , iftar vakti 21:00.
Oruç tutmanın faydaları
Müslümanlar için farz olan oruç tutmak kişiye Rabbin’i hatırlatır. Kişinin sorumluluk duygusunu arttırır. Bir ay boyunca hem vücuda , hem nefise , hem de psikolojiye manevi eğitim uygulaması Allah korkusunun kişinin kalbine iyice yerleşmesine fayda sağlar. Oruç yalnızca aç kalmak demek değildir. Olay yalnızca bu açıdan değerlendirilirse yanlış yapılmış olunur. Oruç, kişinin iradesini terbiye etmesi, edindiği kötü alışkanlıklardan uzaklaşması demektir.
İftara Yakın
''Allahümme ya vasial-mağfiratiğfirli''
İftar Zamanında
''Allahümme leke sumtü ve bike amentü ve aleyke tevekkeltü ve ala rızkıke eftartü ve savme ğadin neveytü'' duası okunur.
"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır