Peşmerge: 13 IŞİD militanı öldürdük

Peşmerge Basın Sorumlusu Halgurd Hikmet; Musul’da Peşmerge güçleri ile çatışmaya giren Irak Şam İslam Devleti(IŞİD) terör örgütünden 13 militan öldürdüklerini ifade etti.Musul'un doğusunda bulunan Zummar kasabasında 8 IŞİD Militanı...

Peşmerge Basın Sorumlusu Halgurd Hikmet; Musul’da Peşmerge güçleri ile çatışmaya giren Irak Şam İslam Devleti(IŞİD) terör örgütünden 13 militan öldürdüklerini ifade etti.

Musul'un doğusunda bulunan Zummar kasabasında 8 IŞİD Militanı Öldürdüklerini belirten Hikmet; Sicar kasabasında ise 5 IŞİD militanın cesedi çatışma mekânında bırakıldığını açıkladı.

Peşmerge güçleri arasında yaralılar bulunduğunu aktaran Hikmet; Peşmerge güçlerinin arasında bulunan yaralıların sayısı hakkında bilgi vermedi.

IŞİD'in Peşmerge ile çatışma niyetinde olmadığını belirten Halgurd sözlerine şöyle devam etti:" Irak Ordusunun terk ettiği bazı bölgelerde bizim peşmerge güçleri tarafından kontrol ediliyor; IŞİD’in militanları ise Peşmerge güçleri ile çatışmaya girdiklerini anlayınca geri çekiliyorlar. Onların Stratejisi şu anda biz değiliz gelecek günlerde nasıl olur onu zamana bırakıyorum." şeklinde konuştu.

CİHAN

Lüks düşkünü vekillere sert çıktı Arnavutköy'de kura öncesi fiyatlar arttı 8 yıl aradan sonra bir ilk Sakarya'da 8 gündür kayıp olan kişi ölü bulundu Türkiye de davaya müdahil Yüksek İstişare Kurulu'ndan 'Yeni Anayasa' mesajı