Pervez Müşerref idama mahkum edildi

Pakistan Eski Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref, "vatana ihanet" suçlamasıyla yargılandığı davada idama mahkum edildi.

Pakistan Eski Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref'in yargılandığı "vatana ihanet" davasında karar çıktı. 

Pakistan Lahor Yüksek Mahkemesi, eski Cumhurbaşkanının "vatana ihanet" suçlamasıyla idama mahkum etti.

Pervez Müşerref, Pakistan'da 1999 yılında darbeyle göreve geldikten sonra 2008'e kadar ülkeyi yönetmişti.

Müşerref'in yargılanması için kurulan özel mahkemede, Müşerref'in 2007 yılında anayasayı askıya alması "vatana ihanet" olarak değerlendirildi. Müşerref, 2007 yılında anayasayı askıya alarak olağanüstü hal ilan etmişti.

Daha önce defalarca ertelenen karar bugünkü duruşmada alındı. Üç üyeden oluşan mahkeme heyeti, bir karşı oyla Müşerref'in idamına karar verdi.

Pervez Müşerref hakkında açılan davada, mevcut Pakistan hükümeti, davacı taraf olarak yer alıyor.

NE OLMUŞTU?

Pervez Müşerref ile ilgili dava 2007 yılından bu yana devam ediyor. Müşerref hakkında, 2007 yılında anayasayı askıya aldığı ve olağanüstü hal ilan ettiği için 2013 yılında dönemin Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) tarafından vatana ihanet suçundan dava açılmıştı.

Sürekli ertelenen dava sonucu Müşerref 2016 yılında Pakistan'dan ayrılarak Birleşik Arap Emirlikleri'ne yerleşmişti. Tedavisini öne sürerek Pakistan'a dönmeyen Müşerref, duruşmalara katılmadığı ve ifade vermediği için duruşmalar sürekli ertelenmişti. 

Son olarak kasım ayında karar açıklamak isteyen mahkemeye İslamabad Yüksek Mahkemesi şüphelilerin ifadesi alınmadığı için karşı çıkmıştı. Özel mahkeme 5 Aralık'ta aldığı kararla iki taraf da savunmasını tamamlamasa dahi kararın 17 Aralık'ta açıklanacağını belirtmişti.

Taksim Meydanı miting alanı değildir Lüks düşkünü vekillere sert çıktı FED altıncı kez aynı kararı aldı Türkiye de davaya müdahil Yüksek İstişare Kurulu'ndan 'Yeni Anayasa' mesajı Taksim ısrarında polisler yaralandı