Pembe Yaka Projesiyle genç kızları iş dünyasına kazandırılacak

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK )'in başlatmış olduğu Pembe Yaka Projesi kapsamında proje KOSGEB’le protokol imzalayacak.

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK )'in başlatmış olduğu Pembe Yaka Projesi kapsamında proje KOSGEB’le protokol imzalayacak.

TÜGİK'e bağlı illerdeki Genç İşadamları Dernekleri illerde kadın girişimciler yetiştirmek üzere sınıflar açacak. TÜGİK’in Mavi Yaka ve Beyaz Yaka’dan sonra iş dünyası literatürüne kazandırdığı Pembe Yaka Projesi yaşama geçiriliyor. TÜGİK’in kısa süre önce gerçekleşen genel kurulunda ayrıntıları ortaya çıkan projenin uygulanması için yönetim, harekete geçti. Evde oturan genç kızlar iş dünyasına kazandırmayı amaçlayan Pempe Yaka Projesiyle kadın girişimcilerin önündeki engelleri kaldırılacak. Kadın girişimci olmak isteyen ancak ekonomik desteğe ihtiyacı olan kadınların elinden tutulacak. Proje kapsamında TÜFİK, KOSGEB'le görüşme başlattı.

Görüşmede; KOSGEB’in ‘Girişimcilik Destek Programı’nın TÜGİK’e bağlı GİAD’ların bulunduğu illerde uygulanması konusunda görüş birliğine varıldı. TÜGİK ile KOSGEB arasında imzalanacak protokol kapsamında Erzurum’da dahil olmak üzere Genç İşadamları Dernekleri’nin faaliyet gösterdiği illerde yalnızca kadınlara yönelik açılacak sınıflarda girişimcilik eğitimi, eğitimi tamamlayanlara da girişimcilik sertifikası verilecek. Bu sertifika ile KOSGEB’in hibe ve kredi programlarına başvuracak girişimci adayı kadınlara 30 bin lira geri ödemesiz, 70 bin lira geri ödemeli olmak üzere toplam 100 bin lira destek sağlanacak.

'HEM BÖLGELER, HEM ÜLKE KALKINACAK'

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, Pembe Yaka Projesi’nin başarısı için KOSGEB başkanı ile gerçekleştirilen görüşmede protokol imzalanmasına dair prensip kararı aldıklarına vurgu yaparak, "İki kurum arasında protokol imzalanmasından hemen sonra, Erzurum’da başta olmak üzere Türkiye geneli tüm GİAD’larda bulunduğu illerde sadece kadınlarımızın yararlanacağı sınıfları açmaya başlayacağız. Aynı çalışmayı, üniversite öğrencilerimiz için de yapacağız. Üniversite öğrencilerinin girişimcilik sertifikası alması için sırf onlara dönük sınıflar açarak iş dünyasına yüzlerce genç girişimci kazandıracağız. Girişimcilerimizin kuracağı yeni KOBİ’ler, Erzurum ekonomisini, dolayısıyla ülke ekonomisini güçlendirecek. Diğer yandan TÜGİK ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)’nın tematik projeler konusunda da işbirliği yapılacaktır. ihracatçı firmaların yurt dışına gönderilmesi, iş gezilerine ve fuarlara katılması konusunda çalışma yapılması içinde KOSGEB’le fikir birliğine varılmıştır." diye konuştu. CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır