Pegasus, Personeline 22 Milyon Euro Prim Dağıtmış

Ali Sabancı, Pegasus olarak son 10 yılda 22 milyon Euro prim dağıttıklarını açıkladı. Sabancı, 'Başarıyı maddi manevi paylaşıyoruz' dedi.

Pegasus Hava Taşımacılığı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, iş aleminde en kocaman kaldıracın insan olduğunu belirterek, bireyin banka kredisi, leasing bunun şeklinde şeylerden daha ciddi olduğunu, Pegasus şekilde son 10 yılda 22 milyon Euro prim dağıttıklarını açıkladı. Sabancı, 'Başarıyı maddi manevi paylaşıyoruz' dedi.

PATRONLARA ANLATTI

Antalya Genç İşadamları Derneği'nin (ANTGİAD) bayağı genişletilmiş aza toplantısının misafiri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu ve Pegasus Hava Taşımacılığı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı oldu. Akra Barut Hotel'deki toplantıda Ali Sabancı, iş hayatındaki deneyimlerini genç işadamlarıyla paylaştı.

ÇALIŞANIN YÜZDE 82'SİNE PRİM

Başarı için paylaşmak, paylaşmayı bilmek gerektiğini belirten Ali Sabancı, 'Eski tertip patronluk bitti. Eğer iyi insanlarla çalışıyorsan maddi ve manevi paylaşıyorsun. Eğer bunu hangi kurda başarıyorsan da o kadar muvaffakiyet getiriyorsun. Bu insanlarla ne paylaşıyorsunuz? Bilgiyi paylaşmadığınız insandan mesuliyet bekleyemezsiniz. Bilgiyi piyasa şahıs ise mesuliyet almaktan kaçamaz. Başarıyı maddi ve manevi paylaşıyoruz. Aile fertlerinin yüzde 75'i prim almış durumda. Bu yüzde 75 Pegasus'ta. Holdingde ise yüzde 82'si hedeflerine eriştiklerinde kârdan hisse alıyor. Pegasus'un son 10 senede dağıttığı prim 22 milyon Euro. Böyle olduğunda bireyler ciro artırmak ve kârı artırmak için ellerinden geleni yapıyor. 153 milyon dolar her yıl yapılan tasarrufun kümülasyonu' dedi.

MELEK YATIRIMCI

Havayolu şirketi kurmanın ve Sabiha Gökçen Havalimanı tercihlerinin gerçekte babasının vizyonu olduğunu da izah eden Ali Sabancı, genç işadamlarının sorularını da yanıtladı. Türkiye'de gençlerin yüzde 20'sinin işsiz olduğuna da yer veren Sabancı, 'Yani her öğrenciden birisi işsiz kalacak. Girişimciliğin gençlerde ciddi bir seçenek olduğunu düşünerek melek yatırımcıyım. 4 adet melek yatırımım var. İşe değil insana kazanç yapıyorsunuz. Onun için bankalar girişimciler için bir teminat kaynağı değil. İkisinden çıktım son 10 senede. Koç Üniversitesi'nin kuluçka merkezinde danışma kurulu üyesiyim. Gençlerin bir kapıya gereksinimi var. İnsana kazanç yapmak lazım' dedi.

HAVALİMANI BİR ARAÇ

Havalimanı işine girmesi anlamında yöneltilen bir soruya 'hayır' cevabı sağlayan Ali Sabancı, Türkiye'de havalimanlarının en yüksek fiyatı verenlere verilirken, batıda misafiri en düşük kâr edeceklere yaptırıldığını kaydetti. Çünkü havalimanlarının birer vasıta olduğunu söyleyen Sabancı, 'Böyle olduğunda Antalya'ya daha çok konuk gelir. Uzun vadede bu işlerin aşırı parlak olmadığını düşünüyorum' dedi.

GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında