Parma'ya puan silme cezası

ANKARA (AA) - İtalya Birinci Futbol Ligi'ne (Serie A) yükselen Parma, bir oyuncusunun şikeye karıştığı gerekçesiyle yeni sezona -5 puanla başlayacak.İtalya Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, davaya bakan federal mahkeme, Parma'nın...

ANKARA (AA) - İtalya Birinci Futbol Ligi'ne (Serie A) yükselen Parma, bir oyuncusunun şikeye karıştığı gerekçesiyle yeni sezona -5 puanla başlayacak.

İtalya Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, davaya bakan federal mahkeme, Parma'nın santraforu Emanuele Calaio'nun, İtalya İkinci Ligi 2017-18 sezonunun son haftasında oynadıkları maç öncesi rakip takım Spezia'dan bir oyuncuya şüpheli mesajlar gönderdiğine hükmetti.

Bu karar doğrultusunda Parma'ya, Serie A 2018-19 sezonuna -5 puanla başlama, 36 yaşındaki futbolcu Calaio'ya ise 2 yıl men ve 20 bin avro para cezası verildi.

Parma, geçen sezon İtalya İkinci Ligi'nin son haftasında karşılaştığı Spezia'yı 2-0 yenerek Serie A'ya yükselmişti.

Çeyrek ve gram altın fiyatlarında son durum Bu özellikleri taşımayan arabalar satılamayacak Nikah memuru imamın dua etmesine engelledi Avrupa'nın en iyi sahil kasabaları listesi Atanacak öğretmen sayısı açıklandı Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı işgal edildi