Paralel yapının MHP-BBP planı!

Bundan önceki seçimlerde CHP ile flört eden ve umduğunu da bir türlü bulamayan paralel yapının bu seçimlerdeki adresi MHP ile BBP olacak.

Seçim yaklaştıkça enlem yapının da essas planları tek tek  ortaya çıkıyor.

Vatan Yazarı Hüseyin Yayman, Paralel yapının seçimler öncesinde kurmaya çalıştığı yeni ittifakı yazdı...

İşte o yazı;

Yerel ve cumhurbaşkanlığı seçiminde umduğunu bulamayan enlem yapı bu kez daha organize çalışıyor. Bu seçime daha bileylenmiş, daha örgütlü, daha derin bir planla giriyorlar. Tek hedefleri var: Tayyip Erdoğan.

Farklı kombinasyonlar ve koalisyonlar peşindeler. Prensip, norm, kaide tanımadan devinim ediyorlar. Amaçları, AK Parti iktidarına son vermek. Daha öncelikle de yazdım. Paralel yapının seçim motivasyonunu ‘Erdoğan karşıtlığı’ oluşturuyor. Ne olursa olsun bu hedeflerinden vazgeçmiyorlar.

Başarabilirler mi?

Peki başarabilirler mi? Son iki seçimde de denediler. Hem de aşırı daha iri bir kampanya yaptılar. Ancak sırf marjinalleştiler. Bu seçimde ayrım gözetmeksizin partilere sızmaya çalışıyorlar. Yerel kurda maskeli enlem yapı elemanları AK Parti başta olmak üzere başka partilerden namzet olma çabası içindeler.

Partilere sızma hamlesinin iki maksadı var. Birincisi bu partilere girip kripto eleman şekilde enlem yapıya hizmet etmek. İkincisi ise enlem yaftasından kurtulmak. Uzun vade de devletin enlem yapıyla sonuna kadar savaş edeceğini gören hizmet elemanları izlerini kaybettirmek için namzet adaylığına başvuru ettiler.

Paralel yapı elemanları herhangi bir vilayette bir partiden namzet olduğunda çevresine ‘bakınız ben paralelci değilim’ demek için yeni bir maskeleme operasyonu yapıyorlar. Amaçları namzet olmaktan öteye çıkarlarını gizlemek. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar cemiyet bu kişilerin farkında. 

30 Mart ve 10 Ağustos seçimleri  nden öncelikle Mustafa Kamalak, Mustafa Destici, İdris Bal, İdris Naim Şahin,  Abdurrahman Karslı’ya tam destek verici enlem yapı bu planları tutmayınca yeni hedeflere yöneldi. Yerel seçimde ablalar CHP için oy istedi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde aleni Ekmeleddin İhsanoğlu için çalıştılar.

MHP-BBP ittifakı olasıdır mü?

Bu seçimde en iri planları MHP ve BBP’yi birleştirmek. Bu koalisyon için her çeşitli yolu deniyorlar. Ancak enlem yapı dosyasına hakim bulunan MHP umumi başkanı Devlet Bahçeli böylesi bir ittifaka karşı çıkıyor. 2011’de MHP’yi barajın altında itmek için kumpas kuranlar şimdi MHP/BBP ittifakı için çalışıyorlar. Bu kadar tutarsız ve ilkesizler.

Bunu yaparken planlarının ayrım edilmediğini düşünüyorlar. Paralel yapı elemanı olmak tam da böyle bir naz gerektiriyor. Sahaya indiğinizde bu yapının nasıl bir toplumsal metastaza sebep olduğunu görüyorsunuz. İster kabul edin ister etmeyin gerçekten bundan sonra Türkiye’nin amacını kaybetmiş ve ülkesine hasım durumuna gelmiş bir mikro sosyolojiyle karşı karşıya. Bu gettonun rehabilitasyonu yapının tasfiyesi kadar önemli.

Hükümeti çözüm süreci üstünden vurmayı planlayan enlem yapı MHP/BBP ittifakını kurdurarak AK Parti’nin önünü kesmek istiyor. Amacına ulaşabilir mi? Daha öncelikle bulunduğu benzeri bu kez da başaramayacaklar ve daha da keskinleşecekler. Devlet Bey’in kamuoyu önünde çok konuşmasa da ontolojik şekilde Gülen hareketine mesafeli ve devletçi bir tavrı bulunduğu biliniyor.

Kaynak: HABER7.COM

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti