Palandöken: AB ile Türkiye arasında vize serbestisi sağlanmalı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in Türkiye kanadı eş başkanlığını yürüttüğü Türkiye AB Karma İstişare Komitesi'nin (KİK) 33’üncü toplantısı yapılacak. Toplantı öncesi, Türkiye...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in Türkiye kanadı eş başkanlığını yürüttüğü Türkiye AB Karma İstişare Komitesi'nin (KİK) 33’üncü toplantısı yapılacak. Toplantı öncesi, Türkiye olarak taleplerini değerlendiren Genel Başkan Palandöken, “Ülkemizin gündeminde büyük öneme sahip olan AB gündeminin daha sıcak tutularak, AB'ye üyelik sürecinin hızlandırılması ve bekleyen fasılların en kısa sürede açılması en büyük arzumuzdur.” dedi.

Temas Grubu Toplantısı, TESK Genel Başkanı ve Türkiye Kanadı KİK Eş Başkanı Bendevi Palandöken ile Eş Başkan Cveto Stantic'in başkanlıklarında, Haziran dönemi toplantısı olarak gerçekleştirilecek. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Bendevi Palandöken, “33. KİK toplantısında daha önceki toplantılarda olduğu gibi yoğun bir gündem bulunuyor. İkili ilişkilerin öne çıkan konularının yanı sıra AB sürecinin sıkıntılı alanlarının da ele alınacağı toplantılarda, kamu denetçiliğinin insan haklarına dair hukukun üstünlüğünü korumadaki rolü, Türk vatandaşlarına uygulanan vize, Akdeniz için makro bölgesel politikalar ve son olarak da transatlantik ticaret ve yatırım ortaklığı konuları ele alınacak.” diye ifade etti.

Türkiye-AB ilişkilerinde en öne çıkan önemli noktanın vize serbestisi için atılan adımların hızlandırılması olduğunu kaydeden Palandöken, “Ülkemizin gündeminde büyük öneme sahip olan AB gündeminin daha sıcak tutularak, AB'ye üyelik sürecinin hızlandırılması ve bekleyen fasılların en kısa sürede açılması en büyük arzumuzdur. AB gündeminden uzaklaşan kamuoyunun, bu sürece dikkatleri yeniden çekilmesi için girişimlerimiz sürecektir.” açıklamasında bulundu.

AB ve Türkiye'yi birbirine daha da yakınlaştırarak birlik ve beraberliği sağlamayı hedef aldıklarını kaydeden Palandöken, şöyle devam etti: “Her şeye rağmen bu yolda kararlılıkla ilerleme irade, çaba ve çalışma içerisindeyiz. Çünkü bu yolda verdiğimiz mücadeleler ve bunun sonucunda alınan mesafeler, çok önemli deneyimler kazanmamızı sağlıyor. Aşılan her zorluk, atılan her adım bizim kararlılığımızı güçlendiriyor, geliştiriyor. AB üyeliği, bizim için uzak ve gerçekleşmez bir hayal değildir.”

CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır