Özel Serhat Lisesi'nin altın çocukları yarıştı

Serhat Eğitim Kurumları, 16. 'Altın Çocuklar Yarışıyor' yarışması düzenledi. İlköğretim 3.

Serhat Eğitim Kurumları, 16. 'Altın Çocuklar Yarışıyor' yarışması düzenledi. İlköğretim 3.4.5.6.7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmaya yoğun bir katılım oldu. Sınavı öğrencilerin seviyelerin belirlemek ve becerilerini geliştirmek için yaptıklarını aktaran sınav koordinatörü Ercan Yektaş, sınava şuana kadar 6 bin 200 kişinin katıldığını söyledi.

Van’da yıllardır eğitim veren Serhat Eğitim Kurumları bünyesinde eğitim veren Serhat Özel Serhat Lisesi ve Nevbahar Koleji bu sene 16. Altın Çocuk Yarışması düzenledi. Bugünkü oturumuna 3.4.5.6.7 ve 8. sınıf öğrencileri katılırken, sınav öncesi öğrenci velilerine de seminer verildi. Semineri veren Serhat Eğitim Kurumları Genel Müdürü Raşit Karakaya ’Geleceğin Neslini İnşa Etmek' konulu semineri verdi. Seminer sonunda velilerin sorularını cevaplayan Karakaya, Serhat Eğitim Kurumları’nın misyonunu anlattı: Karakaya, "Milli eğitim sisteminin genel amaçları doğrultusunda öğrenim gören herkesi milletin; milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini ve bütün insanlığı seven; kendi öz benliğini ve kabiliyetlerini bilerek bunları milletinin hizmetinde kullanmayı hedefleyen; bedenen, zihnen ve ahlaken yüksek seciyeli insanlar yetiştirmektir." dedi.

Sınavı öğrencilerin seviyelerin belirlemek ve becerilerini geliştirmek için yaptıklarını belirten Sınav Koordinatörü Ercan Yektaş, sınava şuana kadar 6 bin 200 kişinin katıldığını söyledi. Ercan sınav hakkında şu bilgileri verdi: "Öğrencilerin seviyelerinin gerektirdiği bilgi ve beceriyi kazandırma, kendilerini ve okullarını temsil etme yeteneğini geliştirme amacıyla altın çocuklar yarışmasını düzenledik. Merkez ve ilçelerinden sınava büyük bir katılımıyla geçen yarışmada Türkçeden 20, Matematikten 20, Fen ve Teknolojiden 18, Sosyal Bilgilerden 15, İngilizceden 10 ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 7 soruya cevap verdi."

Yektaş, diğer yıllara nazaran bu yıl 6 bin 200’e yakın rekor katılımla gerçekleşen sınavın ödül töreni 28 Mart Cuma Günü Serhat Nevbahar İlköğretim okulunun konferans salonunda yapılacağını söyledi.



CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında