Özel Gevher Hatun Koleji matematik olimpiyatında 3. oldu

10. Ulusal Samanyolu Eğitim Kurumları Matematik Olimpiyatları sınavında, Karaman Özel Gevher Hatun İlköğretim Okulu öğrencisi Mustafa Talha Arıkan, 3 bin 861 öğrenci arasından 3.

10. Ulusal Samanyolu Eğitim Kurumları Matematik Olimpiyatları sınavında, Karaman Özel Gevher Hatun İlköğretim Okulu öğrencisi Mustafa Talha Arıkan, 3 bin 861 öğrenci arasından 3. olarak bronz madalya kazandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Özel Gevher Hatun ilköğretim Okulu Müdürü Ali Celal Öztan, bu başarının Karaman’da bir ilk olduğuna dikkatleri çekti. Öztan, şöyle dedi: “Yapılan olimpiyat çalışmaları meyvesini vermeye devam ediyor. Öğrencilerimizin, 81 ilden gelen öğrenciler ile yarışıp bu dereceyi elde etmesi bizleri gururlandırdı. Amacı evrensel bir dil olan matematiğin öğrencilere sevdirilmesi, bu alanda daha ileri çalışmalar yapabilecek gençler arasında tanışma, bilgi ve tecrübe paylaşımına katkıda bulunulması, yetenekli olanların teşvik edilmesi ve ödüllendirilmesi olan bu matematik yarışmasında zoru başaran öğrencimiz Mustafa Talha Arıkan’ı ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Gelecekten umutla söz etmek isteyenler bilime sahip çıkmalı ve bu alanda ulusal ve uluslararası olimpiyatlarda başarı elde etmelidir. Karaman için Türkiye ile yarışan öğrenciler yetiştirmek için elimizden gelen bütün çabayı göstermeye devam edeceğiz. Bu ödülü Karaman halkına hediye ediyoruz.”

Matematik Zümre Başkanı Oruç Akbaba da yaptığı açıklamada, “Matematik Olimpiyatı çok zahmetli olsa da çok zevkli ve stratejik bir çalışmadır. Biz 5. sınıftan öğrencilerimizi seçerek çalıştırmaya başlıyoruz. Öğrencilerimizin ufuklarını açan bu tür çalışmalar bizlere başarıları getiriyor.” diye ifade etti.

Samanyolu Matematik Yarışması'nda bronz madalya alan Mustafa Talha Arıkan'ın da diğer arkadaşları ile beraber başarıya inanarak çalıştıklarını söyleyen Akbaba, “Başarmak için araştırdık ve çalıştık. Öğretmenlerimizin rehberliğinde çalışmalarımız sonuç verdi. Çok mutluyum. Gevher Hatun Kolejli olmanın farkını hissettim. Çünkü Gevher Hatun Kolejli olmak ayrıcalıktır. Öğretmenlerime, okul idaresine ve aileme çok teşekkür ederim.” dedi.
CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında