Öğretmen Nobel'i Filistinli mülteci öğretmene

Filistin'de mülteci kampında yetişmiş kadın öğretmene BAE tarafından 1 milyon dolarlık ödül verildi

Dünya genelinde 'Öğretmen Nobeli' olarak bilinen ödül Filistin'de Beytlehem mülteci kampında büyüyen Hanan El-Hrub isimli öğretmene verildi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından verilen 1 milyon dolar öğretmene, BAE Başbakanı Şeyh El Maktum tarafından takdim edildi.

Filistin'de Semiha Halil Lisesi'nde öğretmenlik yapan El-Hrub, BAE tarafından finanse edilen Varkey Küresel Eğitim Vakfı'nın 2016 yılı eğitim ödülünü kazandı.

El-Hrub ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Ben Filistinli bir kadın öğretmen olarak bu noktaya gelmiş olmaktan gurur duyuyorum" dedi.

El-Hrub, ödülü bütün Filistinli öğretmenler adına kabul ettiğini söyledi.

Filistinli kadın öğretmenin en önemli özelliği, bölgedeki eğitim sisteminin dışında bir yöntemle çocuklara ders anlatması. El-Hrub, öğrencileriyle oyun oynayarak, eğlenerek ders işliyor. Bu, onu bölgenin alışılmış eğitim sisteminden farklı bir konuma getirmiş durumda. El-Hrub'un bu tekniği Papa Françis dahil dünyanın birçok yerinden takdir topluyor.  

Çeyrek ve gram altın fiyatlarında son durum Bu özellikleri taşımayan arabalar satılamayacak Akaryakıt fiyatlarında elle tutulur indirim Avrupa'nın en iyi sahil kasabaları listesi Nikah memuru imamın dua etmesine engelledi Gazze'de ateşkes umutları suya düştü