Öğrenciler üzüntülerini dövizlerle dile getirdi

Nevşehir Anadolu Lisesi öğrencileri Manisa’nın Soma ilçesinde kömür madeninde meydana gelen felaketten duydukları üzüntüyü dövizlerle dile getirdi.Nevşehir Valiliği Atatürk Anıtı önünde toplanan öğrenciler ellerinde, “Bir madenci...

Nevşehir Anadolu Lisesi öğrencileri Manisa’nın Soma ilçesinde kömür madeninde meydana gelen felaketten duydukları üzüntüyü dövizlerle dile getirdi.

Nevşehir Valiliği Atatürk Anıtı önünde toplanan öğrenciler ellerinde, “Bir madenci düşünün gömülmek için yeraltından çıkarılan-Soma”, “Sessiz olalım, madenciler ağlıyor”, “Kömür karası değil ekmek parası”, “Sen çizmeni çıkarma, biz insanlığımızı giyelim”, “O kadar derin kazdılar ki Cennete düştüler”, “Gün, kömürden daha kara” yazılı dövizler açarak Soma’da yaşanan felaketten duydukları üzüntüyü gösterdi.

Öğrenciler adına bir açıklama yapan Nuri Akbaş arkadaşları ile birlikte yaşanan felaketten duydukları üzüntüyü dövizlerle ve basın açıklaması yaparak anlatmak istediklerini söyledi. Madende şehit olanların ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilediklerini belirten Akbaş, “Millet olarak yastayız. Kendimizi ailelerin yerine koymaya çalışıyoruz. Elimizden sadece bu geliyor. Bir daha böyle bir olayın yaşanmamasını temenni ediyoruz. İnsan hayatı söz konusu olunca herkesin duyarlı olması gerekiyor” dedi.

Öğrenciler, şehitler adına bir dakikalık Saygı Duruşu’nun ardından İstiklal Marşı okudular ve dağıldılar. CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında