Öğrenciler için şehirleri pahalı yapan ev kiraları

Almanya’da üniversite öğrencilerinin en fazla dert yandığı konuların başında ev kiraları ve hayat pahalılığı geliyor.

Almanya’da üniversite öğrencilerinin en fazla dert yandığı konuların başında ev kiraları ve hayat pahalılığı geliyor. Emlak kurumu GBI, ülkenin en pahalı üniversite şehirlerini araştırdı. Kurum 20 kadar üniversitenin bulunduğu şehirlerde hayat pahalılığı ve ev kiralarını 22 ayrı faktörü gözeterek mercek altına aldı.

Almanya’da üniversite veya yüksekokul eğitimi alanlar için en pahalı şehir listesinin başında Münih geliyor. 100 puan üzerinden değerlendirilen pahalılık kriterlerinden 76′sını Münih aldı. Şehirdeki kiralar metrekare başına 12,90 Euro iken, üniversite öğrencileri ortaklaşa kaldıkları bir evde oda başına 500 Euro ödüyorlar.

Hamburg’da metrekare başına kira bedeli 10,30 Euro, ortak tutulan evde ise oda başına aylık 400 Euro kira düşüyor.Frankfurt ise derecelendirmede 70,5 puan alıyor. Şehirde kiralar metrekare başına 11,50 Euro civarında seyrediyor. Tek oda kirası 400 Euro. Ancak Frankfurt yabancı öğrenciler açısından cazibe merkezi. Yaşam standartları Hamburg’a göre biraz daha iyi olduğu için derecelendirmede üçüncü sırada yer alıyor.

Köln’deki metrekare başına düşen kira bedeli 9,60 Euro. Ortak tutulan evde oda başına aylık 360 Euro kira düşüyor. Fakat bu şehirde üniversite bitirmek güç. Eğitim de bir hayli sıkı. Küçük şehirler arasında ilk sırada Heidelberg geliyor. Oda kiraları bu şehirde 370 Euro civarında seyrediyor. Ancak ulaşım ve yaşam koşulları diğer şehirlerden daha iyi.

Sonraki 5 şehir ise sırasıyla Konstanz, Freiburg, Stuttgart, Berlin ve Tübingen. En ucuz üniversite şehri Tübingen’de metrekare başına kiralar 10,10 Euro’dan başlıyor. Oda kiraları ise 350 Euro civarında. Yurt imkanı da iyi. CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında