" Obama cesur, boğulsam kurtarır beni"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Barack Obama’nın cesur ve iyi bir insan olduğunu, boğulması durumunda Obama'nın kendisini kurtaracağını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Barack Obama’nın cesur ve iyi bir insan olduğunu, boğulması durumunda Obama'nın kendisini kurtaracağını söyledi.
6 yaşındaki Albina’nın, “Boğulsay dınız, Obama sizi kurtarır mıydı?” sorusuna yanıt veren Rus lider, “Bence Obama düzgün bir insan, erkek adam, kurtarırdı. ABD Başkanı ile herhangi bir özel ilişkilerimizin oluştuğunu söyleyemem. Ama düzgün insan, ve tabii ki kurtarırdı beni bu durumda. Ama boğulmam gibi bir durumla karşılaşmak hiç istemem.” dedi.

ALASKA’YA NE GEREK VAR

Rusya Devlet Başkanı Putin, bir emeklinin Alaska’yı ABD’den geri alma planları ile ilgili sorusuna da cevap verdi.
Putin, “Alaska ne işinize yarar? Biz kuzey ülkesiyiz. Topraklarımızın yüzde 70’i kuzey ve en kuzeye ait. Alaska güney yarım kürede bulunmuyor. Orası da soğuk. Heyecana gerek yok. Bu arada Alaska 19. yüzyılda ABD’ye 7,2 milyon dolara satıldı. Gerçi altın parayla. Günümüzde bunun eşdeğerini hesaplarsak tabii ki pahalı değil. Bazı Rusların günümüzde Alaska’yı “iceKırım” dediğini biliyorum.” esprisi yaptı.

PUTİN: KIRIM TATAR HALKINI REHABİLİTE EDECEĞİZ

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kırım Tatar halkının rehabilite edeceklerini kaydetti.

Konuyla ilgili ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ifade eden Putin, “Kırım Tatarları, Stalin’in baskıcı yıllarında ciddi şekilde zarar gördü. Rusya ile birleştirilmesi süreci, Kırım Tatarlarının haklarının yeniden oluşturulmasıyla bağlantılı olmalı. Bunun için elimizden geleni yapmalıyız. Tarihte 2. Katerina, Kırım Tatarlarının Rusya’nın eşit haklara sahip vatandaşlar olarak kabul edilmesi talimatında bulundu. Bu çok bilgeli ve doğru bir politika idi. Biz bu gün de bu politikadan yanayız. Bugün Kırım Tatar halkının rehabilite edilmesiyle ilgili karar hazırlanıyor. Sadece onlar için değil, Ermeniler ve başka halklar da zarar gördü.” dedi. CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında