Nobel ödüllü Sancar'ın ismi Büyükçekmece'de bir parka verildi

- Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Sancar: - "Özellikle gençlerimizin heyecanı beni çok duygulandırdı. Çünkü onlar, bizim geleceğimiz ve umudumuzdur"

İSTANBUL (AA) - Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar'ın ismi, Büyükçekmece'deki bir parka verildi.

Sancar, parka adının verilmesi dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'ye geldiği ilk andan itibaren çok büyük bir ilgi ve teveccüh gördüğünü belirterek, Büyükçekmecelilere törene katılımları için teşekkür etti.

Duygularını ifade etmekte zorlandığını dile getiren Sancar, "Özellikle gençlerimizin heyecanı beni çok duygulandırdı. Çünkü onlar, bizim geleceğimiz ve umudumuzdur. Yedisinden yetmişine kadar genç kızlarımızın ve hanımlarımızın Türkiye'ye, Atatürk'e ve Cumhuriyete bağlılıkları beni çok duygulandırdı. Bu vatanı ve Cumhuriyeti daha çok kızlarımıza ve kadınlarımıza borçluyuz."

Prof. Dr. Aziz Sancar Nobel Parkı için yapılan törende konuşan belediye başkanı Hasan Akgün ise Nobel ödülünün tüm Türkiye'yi gururlandırdığını söyledi.

Akgün, Sancar'ın Amerika'da kurduğu Türk Evi Projesi ve kurduğu vakıf hakkında bilgiler vererek, onun Türk gençleri için önemli bir örnek teşkil ettiğini dile getirdi.

Program sonunda Akgün, Sancar'a ilk okul 4. sınıftaki karnesini, parka adının verilmesini konu alan belediye meclisi kararını takdim etti.

Etkinliğe Sancar'ın eşi Gwen Sancar da katıldı.

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır