Nevruz’da tarihi kalabalık

Diyarbakır’daki Nevruz kutlamaları büyük bir katılımla başladı. Bağlar ilçesindeki Nevruz Parkı'nda toplanan mahşeri kalabalık, şarkı ve türküler eşliğinde halaylar çekti.

Diyarbakır’daki Nevruz kutlamaları büyük bir katılımla başladı. Bağlar ilçesindeki Nevruz Parkı'nda toplanan mahşeri kalabalık, şarkı ve türküler eşliğinde halaylar çekti. Tertip komitesi, Öcalan’ın mesajının okunacağı Nevruz şenliğine 2 milyon 850 bin kişinin katıldığını açıkladı.

Şenliğe; aralarında BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı Gültan Kışanak, HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel, milletvekilleri Altan Tan, Nursel Aydoğan, Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Leyla Zana, İbrahim Ayhan, Şanlıurfa Belediye başkan adayı Osman Baydemir, kanaat önderleri ve sanatçıların bulunduğu geniş bir davetli topluluğu izliyor. Kutlamayı izlemek için yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 300 gazeteci takip ediyor. Irak, İspanya, İzlanda, Almanya, Belçika, Hollanda, Danimarka, Fransa, İtalya, İsviçre ve ABD'den yaklaşık 600 siyasetçi ve diplomat da şenliği izliyor.

Diyarbakır’daki tarihi kalabalığı selamlayan BDP İl Başkanı Zümrüt’ün ardından platforma çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır halkıyla vedalaştı. Barış ortamının önemine değinen Baydemir, "Amed'e, İstanbul'a, Hakkari'ye cenazeler gelmiyor. Şükürler olsun annelerimiz gözyaşı dökmüyor. Haklı mücadele, bu duruş, bizi barış iklimine getirdi. Baharımızın kışa çevrilmesine izin vermeyeceğiz. Onurlu barışa, kardeşçe yaşamaya sahip çıkacağız. Gençlere barışı, kardeşliği, eşitçe bir yaşamı miras bırakacağız." dedi.
Nevruz şenliğine Cuma namazı için yarım saat ara verilirken, halk açık alanda namaz kıldı.
CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır