Netflix kimin, sahibi kimdir?

İnternet üzerinden yayın yapan ücretli dizi, film, belgesel platformu Netflix kimin, sahibi kimdir, ne zaman kim tarafından kuruldu. Kurulduğu günden bu yana dünyanın birçok ülkesinde büyük ses getiren Netflix, Türkiye'de sık sık toplumsal ahlaka aykırı yayınlar yapmakla eleştiriliyordu.

Netflix kimin, sahibi kimdir, ne zaman kim tarafından nerede kuruldu? Dizi, film, belgesel ve çeşitli yapımların ücretli bir şekilde sunulduğu internet platformu olan Netflix, yeni çağın getirdiği teknolojik yeniliklerle ortaya çıkan bir uygulamadır. Yüksek hızlı internetin yaygın hale gelmesi, internetten film ve dizi izlemenin daha kolaylaşması, bu alanda yayın yapma fırsatlarını beraberinde getirdi. Birçok şirket, bu alandaki boşluğu fırsat bilerek, bir tür internet televizyonları kurmaya başladı. Ücretli program satışı yapan bu tür platformlar giderek yaygınlık kazanıyor. Netflix benzeri çok sayıda platform bulunuyor. Peki, Netflix kimin, sahibi kimdir, hangi ülkeye aittir? İşte Netflix ile ilgili detaylı bilgiler: 

Netflix bir Amerikan şirketi kuruluşudur. 29 Ağustos 1997 yılında ABD'nin Kaliforniya eyaletinde Soots Valley şehrinde Reed Hastings ve Marc Randolph tarafından kuruldu.

Kurulduğu ilk yıllarda DVD dağıtım işlerini yapıyordu. Daha sonra internet üzerinden gerçek zamanlı veri akışı ve video-on-demand işleri yapıyordu.

Daha sonra Morgan Stanley tarafından satın alındı. Reed Hastings de ortak olarak yoluna devam etti.

Marc Randolph ve Reed Hastings, Reed Hastings'in şirketi olan Pure Atria Corporation'da pazarlama müdürü olarak çalışırken tanıştılar. Ayrıca Randolph, e-postayla sipariş şirketi olan MicroWarehouse'un kurucularındandı ve daha sonra Borland International'da pazarlama başkan yardımcısı olarak çalıştı. Bilgisayar bilimcisi ve matematikçi olan Hastings, Pure Atria'yı Rational Software Corporation'a 1997'de 700 milyon $ karşılığında satarak, Silikon Vadisi tarihinin en yüksek satışını yapmış oldu. Hastings ve Randolph, hükümetin birleşmeyi onaylamasını beklerken, Netflix fikri ortaya çıktı.

Reed Hastings, Randolph'un annesi ve Integrity QA kurucusu Steve Kahn'dan, Netflix için 2.5 milyon dolarlık başlangıç ​​yatırımı aldı. Randolph, yeni e-ticaret şirketi Amazon'ı beğendi ve benzer bir model kullanmak istedi fakat VHS kasetlerinin stoklamak için pahalı, postalamak için çok hassas olmalarından dolayı vazgeçtiler. 1997'de sadece birkaç pazarda satışa sunulan DVD'leri duyduklarında, Hastings'in Santa Cruz'taki evine posta ile kompakt bir disk göndererek test ettiler, disk bozulmadan geldiğinde DVD satış ve kiralama konseptini kullanmaya karar vererek 16 milyon dolarlık yatırım ile sektöre girdiler. 14 Nisan 1998'de satış yapmaya başladığında, sadece 30 çalışanı ve 925 DVD'si vardı.

Dünya genelinde şu ana kadar 5 bine yakın çalışanı olduğu belirtiliyor.

Netflix kurulduktan birkaç yıl sonra 2003'te 1 milyon aboneye ulaştı. 

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında