Neonaziler provokatif afişlerle göçmenleri sindirmeye çalışıyor

Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) İçişleri Bakanı Ralf Jäger eyaletin Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Burkhardt von Freier ile birlikte ‘2013 Anayasayı Koruma Teşkilatı Raporu’nu açıkladı. Neonazilerin faaliyetleri hakkında bilgi veren Jäger,...

Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) İçişleri Bakanı Ralf Jäger eyaletin Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Burkhardt von Freier ile birlikte ‘2013 Anayasayı Koruma Teşkilatı Raporu’nu açıkladı.

Neonazilerin faaliyetleri hakkında bilgi veren Jäger, “Camilerin ve göçmenlerin yoğun yaşadığı yerlere bilinçli provokatif afişler asıyorlar. Bununla oradaki insanların moralini bozarak sindirmeyi planlıyorlar.” dedi.

Neonazilerin buradan siyasi oy toparlamayı planladıklarını ama geniş toplum kitlelerinin onlara yaklaşmadıklarını ifade eden bakan, güvenlik güçlerinin dikkatli olacaklarını belirterek, “Sevinerek söylememiz gerekir ki, şimdiye kadar bir olay olmadı. Umuyoruz bundan sonrada olmaz.” diye konuştu.

Şiddet yanlısı ve şiddetten uzak şeklinde iki ana başlık altında düzenlenen raporda yerli ve yabancı derneklere genişçe yer ayrılmış. Türk dernekleri içerisinde daha önce yakından izlenen dernekler arasında listede ise bir değişiklik göze çarpmadı.

Bu arada Geçen yıllarda olduğu gibi bu sene de rapora 'cihatçılar ve Selefiler' damga vurdu. Jäger açıklamasında, “Aşırı gruplar içerisinde Almanya genelinde en hızlı yayılan ve büyüyen grup Selefiler” diyerek bu grubun 2013 yılında toplam üye sayısını 300 artırarak bin 800’e çıkardığını duyurdu.

Bu grupta en tehlikeli durumun sosyal ve psikolojik ihtiyaçları giderilemeyen gençlerin Suriye’ye savaşa gönderilerek kendilerine hedef verilmesi olduğunu dile getiren Jäger, 2013 yılında 120’den fazla kişinin savaşa gittiğini ve bunların yedisinin hayatlarını kaybettiklerini söyledi. CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti