Nare isminin anlamı, Nare ne demek?

Nare isminin anlamı, Nare ne demek? son zamanlarda en çok arananlar arasında yer alıyor.

Nare isminin anlamı, Nare ne demek? Sefirin Kızı dizisini izleyenler tarafından sıkça araştırılanların başında yer almaktadır. Peki, Nare ne demek? Nare isminin anlamı nedir? 

Star TV ekranlarında yayınlanan ve severek izlenen Sefirin Kızı dizisi, koronavirüs pandemisi önlemleri kapsamında alınan kararlar nedeniyle bir süre yayın hayatına ara vermiş ve geçtiğimiz hafta ilk bölümü ile yeniden ekranlara gelmişti. Dizi yeniden yayınlanmaya başladığı ilk günlerden bu yana sıkça vatandaşlar tarafından Nare isminin anlamı araştırılmaktadır. 

Fakir ama sonradan istediği noktaya erişmiş Sancar Efe ile bir büyükelçinin kızı olan Nare'nin imkansız aşk hikayelerinin anlatıldığı dizi birçok kişi tarafından yakından takip edilmektedir. 

Yayınlandığı günlerde izleyenlerini ekranlara kilitleyen dizi nedeniyle vatandaşlar her pazartesi günü dizinin yeni bölümünün yayınlanmasını bekliyor. Başrollerinde Neslihan Atagül ve Akyürek'in yer aldığı dizinin Nare isimli karaterini Neslihan Atagül, Sancar Efe karakterini ise Engin Akyürek oynuyor. Öte yandan Sancar Efe'nin yakın dostu olan Gediz karakterini ise Uraz Kaygılaroğlu oynamaktadır. 

Neslihan Atagül'ün oynadığı Nare karakterinin ismi çokça dikkat çekiyor. Kulağa hoş gelen bir isim olmasından ötürü vatandaşlar ismin merak ediyor. Kız çocuğu olanlar kızlarına bu ismi koymak istiyorsanız önce anlamını öğrenmeniz gerekiyor. Atagül tarafından oynanan Nare karakteri, büyük acılar çekmiş ve hatta intihara bile kalkışmış ancak bir şekilde hayata tutunmuş ve doğan kızı annesine yeniden yaşama sevinci kazanmasına neden olmuştur. Aslında çok naif bir karakter olan Nare, kızını korumak ve onun güzel bir hayat yaşamasını sağlamak için son derece güçlü ve cesur görünmek zorundadır. Bunu her şeye rağmen başarmak zorundadır. 

NARE İSMİNİN ANLAMI

Günümüzde pek fazla duymayacağınız isimlerden biri olan Nare'nin çokta güzel bir anlamı vardır. Yukarıda yazdığımız Nare karakteri ile eşleşen bir isim seçilmiş senarist tarafından. Zira Nare; Güç, direnç demektir. Aynı zamanda çocukların bindiği dönme dolaba da bu isim verilmektedir. 

Osmanlıca'da Na're şeklinde yazılan bu ismin kökeni ise Farsça'ya dayanmaktadır. 

NARE KUR'AN'DA GEÇİYOR MU?

Son zamanların en çok merak edilen isimlerinden biri olan Nare, Kur'an-ı Kerim'de geçen bir isim değildir. Köken olarak Farsça diline dayandığı için Arapça bir isimde değildir. 

Nare isminin karakteristik özellikleri ise şu şekildedir: Atılgan, sert yapılı, enerjik, sağduyulu ve sorunlarla mücadele eden.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında