MÜSİAD Özbekistan Şubesi açıldı

- MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı: - "MÜSİAD Özbekistan, hem ülkeler hem de bölgeler arasındaki ticaretin daha da genişlemesi açısından büyük katkı sağlayacaktır"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) Özbekistan Şubesi Taşkent'te açıldı.

MÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, MÜSİAD Özbekistan Şubesi açılışına, Türkiye'nin Özbekistan Büyükelçisi Olgan Bekar, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vakhabov Davron Abdujalolovich, MÜSİAD Özbekistan Başkanı Serdar Kelebek, Türk ve Özbek iş dünyası temsilcileri katıldı.

Özbekistan ziyareti kapsamında bir dizi ziyarette de bulunan MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Taşkent Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vakhaboz Abdujalolovich ile bir araya geldi.

MÜSİAD'ın bölgedeki üyeleriyle de bir araya gelen Asmalı, Taşkent Minor Cami ve Taşkent Hast-i İmam Cami'ni ziyaret etti.

MÜSİAD Yurtdışı Teşkilatlanma Komisyonu ve MÜSİAD İhracatı Geliştirme Komisyonu koordinasyonunda düzenlenen Özbekistan iş seyahati kapsamında ayrıca, Türkiye-Özbekistan İş Forumu gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında ikili iş görüşmeleri yapılırken, Türk ve Özbek iş insanları ürün ve hizmetlerini tanıtma fırsatı buldu.

Türkiye-Özbekistan İş Forumu, düzenlenen gala programı ile son buldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, "MÜSİAD Özbekistan, hem ülkeler hem de bölgeler arasındaki ticaretin daha da genişlemesi açısından büyük katkı sağlayacaktır." ifadesini kullandı.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti