Mühimmatın kaynağı ve nereye nakledildiği araştırılıyor

Adana’da içerisinde mühimmat bulunduğu iddiası üzerine el konulan 2 otobüs, Özel Harekât Şube Müdürlüğü bahçesinde bekletilirken, ekipler mühimmatın kaynağı ve nereye nakledildiğini araştırıyor.

Adana’da içerisinde mühimmat bulunduğu iddiası üzerine el konulan 2 otobüs, Özel Harekât Şube Müdürlüğü bahçesinde bekletilirken, ekipler mühimmatın kaynağı ve nereye nakledildiğini araştırıyor.

Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin dün bir ihbar üzerine Adana-Gaziantep otoyolunda durdurduğu ve bagajlarında mühimmat bulunduğu gerekçesiyle el koyduğu 2 otobüsle ilgili soruşturma devam ediyor. Adana Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şube Müdürlüğü’nün bahçesinde bekletilen otobüslerle ilgili dün cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından başlayan soruşturma derinleştiriliyor. Ekipler, mühimmatın kaynağı ve nereye götürülmek istendiği üzerinde araştırmalarını yoğunlaştırırken, gözaltına alınan otobüs şoförlerinin sorgusu da devam ediyor. Sanıkların pazartesi günü adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Otobüslerin Reyhanlı’dan yaklaşık 50 kişilik bir grubu Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine götürdüğü, dönüşte ise Gaziantep-Adana otoyolunun Adana girişindeki yol kontrolünde ele geçirildiği ileri sürüldü. Özel Harekât Şube Müdürlüğü bahçesine götürülen otobüslerde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Bomba İmha Uzmanları ve Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından yapılan detaylı aramada ise bagajda kutular içerisinde mühimmat bulundu.

Bu arada otobüslerin çevresinde düne göre bugün sessizlik hakimken, basın mensuplarının Özel Harekât Şube Müdürlüğü önüne yaklaşmasına izin verilmedi. Medya çalışanları ise otobüsleri D-400 karayolu ile Adana-Mersin otoyolu bağlantısında bulunan kanal köprü üzerinden görüntülemeye çalıştı.
CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti