Mudanya İskelesi halka açılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mudanya ve Güzelyalı sahillerine değer katmak amacıyla hazırlanan ancak bürokratik süreç nedeniyle uygulaması zaman alan Mudanya Sahil Projesi’nde en önemli engel kaldırılıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mudanya ve Güzelyalı sahillerine değer katmak amacıyla hazırlanan ancak bürokratik süreç nedeniyle uygulaması zaman alan Mudanya Sahil Projesi’nde en önemli engel kaldırılıyor. Mudanya Belediyesi önünde bulunan ve 1999 yılında İmralı Adası ile irtibatın sağlanması için sahil bandı yürüyüş yolu üzerine kurulan askeriyeye ait irtibat noktalarının kaldırılması için yapılan çalışmalarda sona gelindi. Arama noktası ve irtibat noktası olarak kullanılan 2 bina, iskele üzerine yeni yaptırılan tek katlı prefabrik binaya taşınırken, yaya yolu üzerine bulunan eski binalar ise kaldırıldı. Yine binaları çevreleyen demir tel örgülerin söküm çalışmaları da hızla sürüyor. Önümüzdeki günlerde tamamlanacak çalışmalarla sahil bandı üzerindeki yaya yolu 15 yıl aradan sonra yeniden yayalara açılmış olacak.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ile birlikte devam eden söküm çalışmalarını yerinde inceledi. İmralı Adası ile bağlantının sağlanması amacıyla 15 yıl önce sahil bandı üzerindeki yaya yolunun demir parmaklıklarla kapatılarak askeriyeye ait arama ve irtibat noktalarının kurulduğunu hatırlatan Başkan Altepe, “Bu 2 noktayı tamamen iskele üzerine yaptığımız tek katlı prefabrik binaya taşıdık. Böylelikle yıllardır yaya yolunu işgal eden binalar boşa çıktı ve onların söküm işlemleri hızla devam ediyor. Mudanya Belediyesi işbirliğiyle yaptığımız çalışmalar tamamlandığında birkaç gün içinde artık sahil boydan boya gezilebilir bir hale gelecek. Mudanya sahillerine ayrı bir değer katacak olan bu çalışmanın şimdiden ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

    Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk de yaya yolunda bulunan eski binaların yaya geçişini engellemesinin ötesinde vatandaşlar üzerinde psikolojik olarak olumsuz etki yaptığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek 7 bin 200 metre uzunluğundaki sahil projesinin bu çalışma ile birlikte start alacağını da ifade eden Aktürk, “Altyapıdan spora, tarihi mirastan sosyal donatı alanlarına kadar Büyükşehir Belediyemizin Mudanya’ya bu dönem yaptığı yatırım 170 milyon lirayı aşmıştır. Bu katkıları nedeniyle Başkanımız Recep Altepe ve ekibine teşekkür ediyorum.” diye konuştu. CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında