Mısır'da 6 muhalif hakkında idam kararı

-Kahire Ceza Mahkemesi 6 muhalif sanık hakkında idam cezası verdi

KAHİRE (AA) - Mısır’da mahkemenin 6 muhalif sanık hakkında idam, 3 sanık hakkında ise müebbet hapis cezası verdiği belirtildi.

Yargı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Kahire Ceza Mahkemesi bugün görülen karar duruşmasında, medyada “Umraniye Olayları” olarak bilinen davada 6 sanık hakkında idam, 3 sanık hakkında ise müebbet (25 yıl) hapis cezası verdi.

Gıyaben yargılanan sanıklar, 8 Kasım 2013 tarihinde Giza’nin Umraniye bölgesinde anarşi çıkarmak, kamu malına zarar vermek, şiddet olaylarına karışmak ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı’na üye olmakla suçlanıyordu.

Mahkeme söz konusu davada 22 Mayıs’ta 7 sanık hakkında idam kararı vermiş ve konu ile ilgili görüşünü almak üzere sanıkların dosyalarını müftüye göndermişti.

Mısır müftüsü Şevki Allam'ın 6 sanığın idamını onayladığı, ancak 18 yaşından küçük olduğu ve delillerin yetersiz olduğu gerekçesiyle bir sanık hakkındaki idam kararını onaylamadığı öğrenildi.

Lüks düşkünü vekillere sert çıktı FED altıncı kez aynı kararı aldı Türkiye de davaya müdahil Yüksek İstişare Kurulu'ndan 'Yeni Anayasa' mesajı Taksim ısrarında polisler yaralandı Sakarya'da 8 gündür kayıp olan kişi ölü bulundu