Milli Savunma Bakanı Yılmaz Ardahan'da

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Ardahan'a geldi. Bakan İsmet Yılmaz, geldiği Ardahan'da valiliği ziyaret etti. Türkiye'nin yeni bir dönemeçten geçtiğini söyleyen Yılmaz, "Yeni bir Türkiye ortaya çıkıyor....

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Ardahan'a geldi.

Bakan İsmet Yılmaz, geldiği Ardahan'da valiliği ziyaret etti. Türkiye'nin yeni bir dönemeçten geçtiğini söyleyen Yılmaz, "Yeni bir Türkiye ortaya çıkıyor. Yeni Türkiye, bağımsız dış politikadır. Bugüne kadar Türkiye’de hiç kimse adalet nazarında çevresinde ve dışarıda olup biten olayların hiçbirine 7 düvelin dediklerinden başka bir şey diyememiştir. Kendi başlarına hiçbir zaman bağımsız hareket ederek gerçekleşen olaya yorum yapamamışlardır. Eski Türkiye olmuş olsaydı bunlar Mısır’daki darbeye 'darbe' diyebilirler miydi? 7 düvele bakıp onlar ne derlerse onu diyeceklerdir. Biz Cezayir’de bu hatayı yaptık, onların bağımsızlığını tanımadık. Çünkü 7 düvelin içerisinden biri Cezayir’de taraf olduğu için onu kırmamak adına biz de bir şey yapamadık. Ondan sonra gittik Cezayir’den özür diledik. Bizler uyguladığımız ve evlatlarımıza yanlış yaptık dediğimiz hiçbir politika olmadı. Mısır’dakine darbe, İsrail’dekine işgal dedik. Suriye’dekine de insan hakları dedik." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında konuşan Bakan Yılmaz, "Kendi seçtiğinizi denetleyebilirsiniz. Hesap sormanız kolay olur. Selçuklu'da babadan oğula bir yönetim anlayışı hakimdi. Cumhuriyet'te ise 3-5 tane lider seçti. Liderler partilerin liderleri idi. Bu cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise bir araya gelmesi düşünülemeyen insanlar, ideolojiler, partiler bir araya geldi. Eskiden Ecevit, Türkeş kavgalı değil miydi? Bunlar ülkeyi kutuplaştırmadılar mı? Bunlar ülkeyi kaosa sürüklemediler mi? Şimdi nasıl olur da yan yana gelirler? Tüm bunlar olurken nasıl olur da Ahmet Necdet Sezer'i, hiç tanımadıkları bir adayı 5 parti aynı masada oturup imzalayıp cumhurbaşkanı yaptı." dedi. Cumhurbaşkanını ilk defa halkın seçeceğini hatırlatan Yılmaz şöyle konuştu: "Eğer cumhurbaşkanını halk seçmiş olsaydı Demirel başörtülü kızlara 'Arabistan’a gidin' diyemezdi. Bizler kesinlikle cumhurbaşkanının siyasetin içinden gelmesini istiyoruz. Aynı zamanda halkın duyarlılıklarına hassas olmasını istiyoruz. Atatürk, Cumhuriyet Halk Partisi'nden gelmedi mi? İnönü hem halk partisinin genel başkanı hem de cumhurbaşkanı olmadı mı? Celal Bayar hem Demokrat Partisi Başkanı hem de cumhurbaşkanı olmadı mı? Bunlar olmadı mı? Bir takım insanlar 1961 Anayasası ile bazı devlet geleneklerini devam ettirmek istiyorlar."

Konuşmasında çatı adaya da değinen Bakan Yılmaz, "Çatı adayı demek herkesi kapsayan bir aday olması demektir. Bir bakınız Van’dan CHP sıfır almış, MHP sıfır almış. Diğer bir çok ilde durum aynı iken senin sesine ses veren yok. Sana milletten el uzatan yok sen nasıl milleti kapsayacak aday çıkarıyorsun. Millet seçimlerde kendisi için en iyi olan adayını seçecektir." şeklinde konuştu.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, konuşmasının ardından valilik ziyareti basına kapalı devam etti. CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında