Millet İttifakı'nda Öcalan'a özgürlük çatlağı

HDP'liler Nevruz kutlamalarında Öcalan'a özgürlük taleplerini dile getirirken, Akşener, "Nevruz katile özgürlük dilenme günü değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçilmemesi için ittifak kuran partiler arasında terörist başı Abdullah Öcalan'a özgürlük polemiği başladı.

HDP'liler Öcalan'a özgürlük seslerini yükseltirken; mücadele ortaklarından Meral Akşener ise "katile özürlük günü değildir" dedi.

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de HDP'li Türk'ün skandal sözlerine tepki gösterdi. Akşener, "Bizim için Nevruz sevginin günüdür, katile özgürlük dilenme günü değildir" ifadelerini

Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada HDP'li Ahmet Türk'ün Diyarbakır'daki Nevruz etkinliğinde sarf ettiği "Dönem, Öcalan'ı özgürleştirme dönemidir" cümlesine tepki gösterdi. Akşener, "Bizim için Nevruz sevginin günüdür, katile özgürlük dilenme günü değildir" ifadesini kullandı. Akşener'in konuşmasını kürsüye vura vura yaptığı dikkatlerden kaçmadı.

Akşener'in konuşması şöyle: Bizim için Nevruz, sevginin günüdür, katile özgürlük dilenme günü değildir! Bizim için Nevruz, kardeşliğin günüdür, düşmanlığın günü değildir! Bizim için Nevruz, birliğin günüdür; terörün, günü değildir! Bizim için Nevruz, bastığı toprağı, cennet vatan bilenlerin günüdür; vatanın her değerine, düşman olanların günü değildir! Ama kimsenin şüphesi olmasın. Bugünleri, hep birlikte atlatacağız. Tarihimizden ilham aldığımız, büyük kararlılıkla, güneşli baharlara, hep birlikte ulaşacağız. İYİ Parti iktidarında bahar bayramımız Nevruz'umuzu resmî tatil olarak hep birlikte kutlayacağız. O ateşin üstünden, bir büyük medeniyet olarak, hep beraber atlayacağız. Emin olun, çok az kaldı.

İYİ PARTİ'DE İSTİFA GELİYOR İDDİASI

Öte yandan, HDP'nin aday çıkarmayarak Millet İttifakı'nın adayını destekleme kararı sonrası gözler İyi Parti'deki milliyetçi isimlere çevrildi.

İyi Parti grubunda Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmesine ilişkin karar alınmış ancak partinin önde gelen isimlerin Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu bu toplantıya katılmamıştı.

Yavuz Ağıralioğlu'nun, HDP'nin Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklaması ve Kılıçdaroğlu'nun lehine aday çıkarmaması kararının ardından bugün istifa edeceği ileri sürüldü.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ağıroğlu saat 16.00'da TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti