MHP’li Işık, İçişleri Bakanı’na cadı avının ne amaçla yapıldığını sordu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Alim Işık, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya “Anılan talimatların yerine getirilmesinin suç olup olmadığı, Sayın Başbakan ve bazı Bakanların 17-25 Aralık olayları öncesinde yıllarca...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Alim Işık, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya “Anılan talimatların yerine getirilmesinin suç olup olmadığı, Sayın Başbakan ve bazı Bakanların 17-25 Aralık olayları öncesinde yıllarca övgü dolu sözler söylediği bir cemaate mensup kişiler hakkında yapılan bu cadı avının ne amaçla yapıldığı konularına ilişkin Bakanlığınız görüşü ve 2014 yılı hedefleri nasıldır?” diye sordu.

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Hizmete Kumpas Planıyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Alim Işık’ın yönelttiği sorular şöyle:

- Bazı medya organlarına da yansıyan anılan yazı gereğince adı geçen Bakanlığınız İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şimdiye kadar ne gibi çalışmalar yapılmıştır?

- Anılan yazı gereğince, “Fethullah Gülen cemaatine mensup kişilerin cep telefonu ve elektronik iletişimlerinin denetlenip izlenebilmesi için her türlü araştırmanın yapılması, gerekli kararların mahkemelerden alınabilmesi için işlemlerin başlatılması” talimatı kapsamında adı geçen İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şimdiye kadar kaç kişi hakkında işlem başlatılmıştır?

- Anılan yazı gereğince, “Fethullah Gülen ve cemaatinin elinde silahlı bir güç bulunup bulunmadığı, ordu, jandarma, MİT ve emniyet birimleri içerisindeki cemaate bağlı/üye olanların silahlı bir eyleme kalkışmalarının mümkün olup olmadığı ve cemaat üyelerinin böyle bir eyleme kalkışmaları halinde hükümeti yıkabilecek veya anayasayı ortadan kaldıracak güçlerinin olup olmadığının belirlenmesi” talimatı kapsamında adı geçen İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şimdiye kadar hangi somut delillere ulaşılmış ve kaç kişi hakkında işlem başlatılmıştır?

- Anılan yazı gereğince, “Fethullah Gülen ve cemaatinin Aziz Santoro cinayeti, Hrant Dink’in öldürülmesi, Danıştay saldırısı, Zirve Kitabevi katliamı, Necip Hablemitoğlu ve Üzeyir Garih’in öldürülmesi gibi olaylar ile irtibatlarının araştırılması” talimatı kapsamında adı geçen İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şimdiye kadar hangi somut delillere ulaşılmış ve kaç kişi hakkında işlem başlatılmıştır?

- Anılan yazı gereğince, “Cemaatin kontrolündeki şirket, vakıf, dernek, okul, yurt ve benzeri kuruluşlarda toplam çalışan kişi sayısının yıllara göre çıkartılması” talimatı kapsamında adı geçen İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şimdiye kadar belirtilen kuruluşlarda hangi yıllarda kaçar kişinin çalıştığı tespit edilmiştir? Bu kişilere ait hangi bilgilerle fişleme yapılmıştır?

- Anılan yazı gereğince, “Hiçbir idareyle açık bilgi paylaşımı yapılmaması, kamuoyuna hiçbir bilgi verilmemesi” talimatı adı geçen İl Emniyet Müdürlüğü tarafından harfiyen yerine getirilmiş midir?

- Yukarıda belirtilen konularda yapılan işlemlerin 17-25 Aralık 2013 tarihlerinde yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla bir bağlantısı var mıdır?

- Adı geçen cemaatin 2003-2013 döneminde belirtilen konularda herhangi bir suç teşkil eden faaliyeti olmuş mudur? Oldu ise bunlar nelerdir? Olmadı ise 17-25 Aralık 2013 tarihinden buyana suç teşkil eden hangi faaliyetlerde bulunmuşlardır?

-Bakanlığınız veya ilgili diğer bakanlıklarca adı geçen cemaat için yapılan bu usulsüz, hukuk dışı ve haksız suçlamaları yapanlar ve suç üretilmesi için talimat verenler ile bu talimatları yerine getirenler hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır? Yapıldı ise kimler hakkında nasıl bir işlem yapılmıştır? Yapılmadı ise bir işlem yapılması ya da girişimde bulunulması düşünülmekte midir?

- Anılan talimatların yerine getirilmesinin suç olup olmadığı, Sayın Başbakan ve bazı Bakanların 17-25 Aralık olayları öncesinde yıllarca övgü dolu sözler söylediği bir cemaate mensup kişiler hakkında yapılan bu cadı avının ne amaçla yapıldığı konularına ilişkin Bakanlığınız görüşü ve 2014 yılı hedefleri nasıldır?

- Yıl sonuna kadar kaç gerçek veya tüzel kişi hakkında ne gibi işlemler yapılması planlanmıştır?   CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında