MHP’li Erdem: Dağa terörist gönderen yapıya eğitimi teslim ediyorsunuz

MHP Elazığ Milletvekili Enver Erdem, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Dershaneleri kapatırken EDEV denilen, belediyelerin açmış olduğu, dağa aynı zamanda terörist de gönderen yapılara buradaki eğitimi teslim ediyorsunuz.

MHP Elazığ Milletvekili Enver Erdem, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Dershaneleri kapatırken EDEV denilen, belediyelerin açmış olduğu, dağa aynı zamanda terörist de gönderen yapılara buradaki eğitimi teslim ediyorsunuz.” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sürüyor. MHP adına söz alan Elazığ Milletvekili Enver Erdem, “Bölücü örgüt ne yapıyor? Var olma gerekçesi olan terör yapıyor, propagandasını yapıyor, köy korucularını şehit ediyor, şehirleri yakıp yıkıyor, evleri basıyor, bombalıyor, kurdukları asayiş timleriyle denetimler yapıyor, vali, kaymakamlar atıyor, bölgedeki ekonomiyi kontrol ediyor, PKK mahkemelerini kurmuş çalıştırıyor, kısacası paralel devlet yapılanmasıyla KCK bölgeyi idare ediyor.” diye konuştu.

Başbakan’ın, ‘Paralel devlete izin vermeyiz’ şeklindeki ifadesini hatırlatan Erdem, “Uygulamada, Türkiye Cumhuriyeti yasalarının işlemediği, sadece PKK'nın kurallarının yürürlükte olduğu bir bölge oluşturuluyor. Defalarca ifade ettik, sağır sultan bile duydu, bir tek AKP milletvekilleri olarak sizler duymadınız. Bu süreç masum bir süreç değildir. Bu süreç, devlet içinden başka bir devlet, millet içerisinden başka bir millet, bayrak içerisinden başka bir bayrak, vatan içinden başka bir vatan çıkarma projesidir. Adım adım, aşama aşama dört parçalı bağımsız Kürdistan kurma projesidir, terörist elebaşlarından Karayılan'ın ifadesiyle ‘Bağımsız Kürdistan'a savaşsız gitmenin adıdır.’ Bu proje, AKP iktidarının yaptığı yasal düzenlemelerle oluşturulan, vatanımızın ve milletimizin birliği ve beraberliğine ipotek koyan, Diyarbakır rezaleti esnasında da resmen ismi koyulan, faturasını ise milletçe çekeceğimiz utanç vesikası bir projenin adıdır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz, yaptığınız bu düzenlemeler ülkeyi böler diyoruz, sizler ise ‘Düzenlemeleri yaptık, ülke bölünmedi, bölünmüyor.’ diyorsunuz, farkında değilsiniz, gaflet içerisindesiniz. Ülkenin milli eğitimini de bölerek son darbeyi vurma telaşındasınız.” şeklinde konuştu.

Oslo’daki görüşmelerde MİT ile PKK arasında bazı sözler verildiğini ve bunların tek tek hayata geçirildiğini öne süren Erdem, şunları ifade etti: “Oslo'da MİT ve PKK arasında yapılan görüşmelerde söz verilen bütün hususların birer birer hayata geçirildiğine hep beraber şahit oluyoruz. Oslo'da imzalanan ihanet belgesinde yer alan federasyon, özerklik olmazsa yerel yönetimlerin güçlendirilmesi talebini iktidarınızın oylarıyla Büyükşehir Belediyesi Kanunu düzenlemesiyle karşıladınız. Kürtçe'nin ikinci resmî dil yapılması, ana dilde eğitim taleplerini de ana dilde savunma düzenlemesi, TRT Şeş, Kürtçe’nin kurslarda öğretilmesi, okullarda seçmeli dil olması, en son demokratikleşme paketindeki özel okullarda ana dilde eğitim düzenlemesiyle ve son olarak da dershanelerin kapatılarak bölgedeki eğitimin tamamen belediyelerin kontrolüne terk edilmesi ki burada, biliyorsunuz, dershaneleri kapatırken EDEV denilen, belediyelerin açmış olduğu, dağa aynı zamanda terörist de gönderen yapılara buradaki eğitimi teslim ediyorsunuz. Bu düzenlemelerle, verdiğiniz sözleri birer birer yerine getiriyorsunuz. Oslo'da mutabakata varılan hususlardan birisi de hakikatleri araştırma komisyonunun kurulmasıydı. AKP milletvekilleri bu talebi de yerine getirdiniz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, Toplumsal Barış Yollarının Araştırılması ve Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Komisyonu'nu, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin üye vermemesine rağmen, BDP'yi de yol arkadaşı yapıp oluşturdunuz ve çalıştırdınız. Oslo'da PKK mensuplarıyla yapılan görüşmelerde kabul edildiği söylenen, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terörle mücadelede görev almış asker ve polislerin savaş suçlusu olarak yargılanacağına ilişkin haberler gazetelerde yer almaya başladı. Dün de televizyon programlarında Ergenekon'un, Fırat'ın doğusuna niye yaygınlaştırılmadığıyla ilgili programlar yapılmaya başlandı. Bu, yandaş medyada da yer aldığına göre yakın süre içerisinde karşılaşacağımız bir konu olacaktır.”

CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında