MHP'li Akyıldız için Afşin’de gıyabi cenaze namazı kılındı

İstanbul Esenyurt Milliyetçi Hareket Partisi seçim bürosunun 26 Ocak tarihinde yapılan açılışında silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Basın Danışmanı Cengiz Akyıldız (Yusufiyeli) için Afşin’de de gıyabi cenaze na.

İstanbul Esenyurt Milliyetçi Hareket Partisi seçim bürosunun 26 Ocak tarihinde yapılan açılışında silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Basın Danışmanı Cengiz Akyıldız (Yusufiyeli) için Afşin’de de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Afşin Ülkü Ocakları tarafından tertip edilen gıyabi cenaze namazını kıldıran Ulu Camii İmam Hatibi Yusuf Donar, merhuma Allah'tan rahmet dileyip şunları söyledi: "Önceki gün bir kardeşimiz şehid oldu. Allah’tan kendisine rahmet diliyoruz. Onun izinden giden gönüldaşlarına da başsağlığı diliyoruz. Bir seçim sürecinde bulunuyoruz. Bizim başka gidecek mekanımız yok. Bu ülke, bu devlet, bu bayrak bizim. Birlik ve beraberliğimizi bozacak her türlü tehlikeye karşı uyanık olmamız gerekir."

Cenaze namazı sonunda basın açıklaması yapan Afşin Ülkü Ocakları başkanı Ali Karslı da şunları ifade etti: "11 yıldır Allah davası uğrunda zindanlarda çile çeken çeşitli işkencelere maruz kalan Yusufiyeli abimiz, Cengiz Akyıldız İstanbul Esenyurt’da MHP seçim bürosunun açılışı sırasında hain ve kahpe bir saldırı sonucu Hakka yürüdü. Şehidimizin ruhu şad, mekanı cennet olsun. Bu dava Allah davasıdır. Bu dava İlay-ı Kelimetullah davasıdır. Bu dava “Bir elime ay’ı diğer elime Güneş’i verseniz vallahi davamdan vazgeçmem” diyen Resul-ü Ekrem’in davasıdır. Hiç bir çıkar beklemeyen biz Ülkücüler, yıllardır asılsız iftiralara, işkencelere ve insafsız infazlara maruz kalmışlar. Kalleş pusularda çeşitli işkencelerle öldürülmüşler. İdam sehpasına yürürken kefenini giyerek ve celladı ile helalleşerek Hakka yürüyen gönül erleridir. Biz vatan için yaşamaya vatan için ölmeye vatan için her şeyimizden vazgeçmeye and içtik, yemin ettik. Bizim görevimiz devletin bekası, milletin kardeşliği ve birliğini sağlamaktır. Bizi hiçbir kanlı saldırı ve tuzak olayların içine çekemez. Biz bu vatan için kefenimizle geziyoruz. Şehidimiz Yusufiyeli Cengiz Akyıldız’a Allah’tan rahmet diliyor, camiamızın başı sağolsun diyoruz."

Olaysız ve slogansız kılınan gıyabi cenaze namazına Afşin MHP İlçe Başkanı Mehmet Taşkale, MHP Afşin belediye başkan adayı Adem Yıldız, Ülkü Ocakları Afşin İlçe Başkanı Ali Karslı, Ülküm İşçiler Derneği Başkanı Keramettin Erdoğan ve çok sayıda vatandaş katıldı. CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti