MHP Milletvekili Işık: İddiaları bir kesime yamama çabasının göstergesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Pakistan dönüşü hava alanında partililer tarafından açılan pankartlar için Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Alim Işık, "Ülkemizde yaşanan yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını bir kesime yamama çabasını.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Pakistan dönüşü hava alanında partililer tarafından açılan pankartlar için Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Alim Işık, "Ülkemizde yaşanan yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını bir kesime yamama çabasının göstergesidir." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Pakistan dönüşüşü karşılamaya giden partilileri tarafından açılan ve altında AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları imzası taşıyan pankartla bir kesimin hedef olarak gösterildiğine değinen MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık, "Hava alanlarında karşılayan taraftarlarının bu şekilde bir pankart açmış olmaları ülkemizde yaşanan yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının bir kesime yamama çabasının göstergesidir. Ben o pankartların kasıtlı olarak AK Parti yönetiminin kendi kitlesini bir arada tutarak söz konusu yolsuzlukların üstünü örtmeye yönelik pankartlar olduğunu düşünüyorum ve büyük bir haksızlık yapıldığını da eklemek istiyorum." açıklamasında bulundu.

"SORUMLULUĞU BAŞBAKAN'A AİTTİR"

İçişleri Bakanı Muammer Güler'in istifasının ardından kulislerde Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ın adının geçitiğini, böyle bir kararın sorumluluğunun Başbakan'a ait olduğuna değinen Işık şunları söyledi:
"Hakan Fidan'ın böyle bir kabine değişikliğinde görev almasının sorumluluğu Başbakan'a aittir. Bugün Hakan Fidan kendi adına özel kanun çıkartıldığı bir kişi olup Türkiye'deki istihbarat olaylarındaki zaaflığı tescillenmiş olan bir kişidir. Buna rağmen İçişleri Bakanlığı gibi bir bakanlığa getirilip tüm güvenlik güçleri ile ilgili bir operasyonun yapıldığı dönemde bu konunun karşı tarafındaki bir kişi olarak kamuoyunda bilinmesine rağmen eğer bakanlık koltuğuna oturursa o koltuk daha uzun süre tartışılacağı anlamına gelir. Tabii ki takdir Başbakan'ın. İstediği kişiyi dışarıdan da bakan olarak atayabilir. Ama Hakan Fidan'ı o koltuğa ataması halinde bu tartışmalar büyüyecek, asla küçülmeyecektir." CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti