MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri: Kimyası bozulmuş bir başbakan var

MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, hükümetin Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki uygulamaları ve Türk okulları aleyhindeki girişimlerini sert şekilde eleştirdi.

MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, hükümetin Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki uygulamaları ve Türk okulları aleyhindeki girişimlerini sert şekilde eleştirdi. Özcan Yeniçeri, "Hükümetin aklını başına alması lazım. Özellikle başbakanın birtakım insanlara duymuş olduğu kini ve nefreti iman haline getirmemesi lazım. Bunu bir ideolojik araç olarak kullanmaması lazım." dedi.

Hollanda'nın Arnhem şehrinde katıldığı program sonrasındaki Cihan Haber Ajansı'na konuşan Özcan Yeniçeri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkçe Olimpiyatları ile ilgili sözlerine tepki gösterdi. Yeniçeri, şöyle konuştu. "Okullarda yanlış veya bozuk bir şeyler var ise onlar düzeltilir. Müfredatlarında bir itiraz var ise onlar yenilenir. Herhangi bir yerdeki Türk bayrağını şu veya bu biçimde oradan indirmek, oradaki İstiklal Marşı'nın söylenmesini şu veya bu hırsın ve öfkenin aracı yapmak, çok doğru bir davranış tarzı değil. Hükümetin aklını başına alması lazım. Özellikle başbakanın birtakım insanlara duymuş olduğu kini ve nefreti iman haline getirmemesi lazım. Bunu bir ideolojik araç olarak kullanmaması lazım. Gerekirse okullar devletin denetimi altına alınmalı ve devletin programları uygulanmalı ama asla orada onlarca zahmet, sıkıntı ve stres ile kurulmuş teşkilatlanmış olan müesseslerini kapatmak doğru bir yaklaşım tarzı değil."

"OKUL MÜDÜRLERİNİ PARTİ PİYONU HALİNE GETİRMEK İSTİYORLAR"

Bu tür hareketlerin aslında okulları kapatmak değil, devleti kapatmak anlamına geldiğini öne süren Yeniçeri, şöyle devam etti: "Devletin yumuşak gücünü kesmek anlamına geliyor. Kapatma girişimleri çözüm yolu değil. Aklını başına toplaması lazım. MEB dershaneleri kapatırım derken aslında Milli Eğitimi kapattı, haberi yok. Yüz bine yakın okul müdürünü görevden alacak, müdür yardımcılarını görevden alacak. Cumhuriyet tarihinde olmamış tavırlar bunlar. Hiçbir cumhuriyet hükümeti işbaşına geldiğinde ben bütün okul müdürlerini görevden alıyorum, milli eğitim müdürlerini, bütün bürokrasiyi görevden alıyorum dememiştir. Şimdi bürokrasiyi AKP'leleştirmek, okul müdürlerini adeta bir parti piyonu haline getirebilmek ve kendilerine muhtaç haline getirmek için böyle bir yaklaşım içerisine giriyor. Hükümet suç işliyor, bakan suç işliyor, bakanlık suç işliyor. Önümüzdeki günlerde bunlardan yargılanacaklar. Bunu açık ve net ifade ediyorum."

MAO'NUN KÜLTÜR DEVRİMİNE BENZİYOR

"Bunların yaptıkları iş Mao'nun kültür devrimine benziyor. Aklı başında bir iş değil." diyen Yeniçeri, bu uygulamalar anayasaya aykırı olduğunu söyledi fakat Anayasa Mahkemesi iptal edene kadar hükümetin kendi adamlarını getirmiş olacağını ifade etti. Yeniçeri, "Ondan sonra pardon diyecekler ama iş işten geçmiş olacak. Bu da hiç kimsenin gözünden kaçmıyor. İktidarların zeval zamanları vardır. AKP zeval zamanına girmiştir. Çöktükten sonra da hesabını teker teker kendilerinden soracağız." dedi.

"T.C. BAŞBAKANLIĞI KİN, NEFRET, İNTİKAM MAKAMI DEĞİLDİR"

Başbakan Erdoğan'ın daha önce Türkçe Olimpiyatları'na katılarak 'hasretten bahsettiğini' hatırlatan MHP Milletvekili Yeniçeri, şu ifadeleri kullandı. "Sayın Başbakan, bugün dediğinin yarın aksi istikametinde strateji uygulayan bir insan; asla devlet adamı olamadı. Duyguları ile hareket ediyor. Nefretler ile hareket ediyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanlığı nefret, kin ve intikam makamı değildir. Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı herkesin başbakanıdır. Herkese eşit mesafede olur ve o mesafe içerisinde de merhametle yaklaşır. Fakat gördüğümüz gibi kimyası bozulmuş bir iktidar ve kimyası bozulmuş bir başbakan var."

DİPLOMATLARA 'YASADIŞI EMRİ UYGULAMAYIN' UYARISI

Yurtdışındaki Türk okularının kapatılması yönündeki girişimleri de değerlendiren Özcan Yeniçeri, bunlarla ilgili zararlı veya yanlış işlerin olması durumunda Türk diplomatların bunu tespit edip düzeltmesi gerektiğini ifade etti. Özcan Yeniçeri, "Ama burada hazır kurulmuş olan mekanizmaları reddetmek veya ortadan kaldırmak veya onlara yönelik birtakım müeyyideler uygulamak çok yanlış. Bu yasadışı bir emirdir. Bu suç teşkil eden bir emirdir. Suç teşkil eden bir emri hiçbir devlet yetkilisi yerine getirmez. getirdiği takdirde de kendileri bundan doğrudan sorumlu olacaklar." dedi.

"BİNDİRİLMİŞ KITALAR"

Samanyolu Televizyonu önündeki gösteriyi de değerlendiren MHP milletvekili, "Bu, televizyon basmak ile gazete taşlama ile bunları küçültücü tavırlar içerisine girme ile halledilecek mesele değildir. Ama Türkiye'de bindirilmiş kıtalar var. Türkiye'de AKP bütün belediye memurlarını militanı haline getirildi. Devlet memurlarını kendi bürokratik unsurları haline getirdi ve bunları zaman, zaman kullanıyor. Geçici bir dönem ile karşı karşıyayız. Kısa bir süre sonra sular akar, akar durulacak. Onlar da yaptıklarından pişman olacaklardır. Geçmiş dönemlerde söylediklerinin bugün tersini söyleyenler, bugün söylediklerinin yarın da tersini söyleyeceklerdir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmayacak."

MHP'nin 30 mart seçimleri sonunda ciddi bir manada iktidara gelebileceği sinyallerini vereceğini savunan Özcan Yeniçeri, "30 Mart'ta biz bu sinyaller ile daha sonraki milletvekilliği seçimlerinde güçlü bir şekilde geleceğiz. Bundan hiçbir kimsenin kuşkusu olmasın. AKP damarı ve kökü olmayan bir parti. Yaptığı çalışmaları belli olmayan bir parti." iddiasında bulundu. CİHAN

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır DEM Partili belediye başkanı istifa etti Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında