Metin Özışık kimdir, nerelidir, kaç yaşında, İyi Parti'den neden istifa etti?

Metin Özışık kimdir, nerelidir, kaç yaşında, İyi Parti'den neden istifa etti? İyi Parti'nin HDP'ye bakanlık verileceği yönündeki iddialara yeterli tepki vermemesi ve gizli ittifaklara sessiz kalması partide istifalara neden olmaya başladı.

Metin Özışık kimdir, nerelidir, kaç yaşında, İyi Parti'den neden istifa etti? "Altılı Masa" ittifakı olarak bilinen Millet İttifakı'nın üyelerinden İyi Parti'de "HDP'ye bakanlık" rahatsızlığı giderek büyüyor. CHP'lilerin HDP'ye bakanlık verileceği yönündeki açıklamaları sonrasında çatlamaya başlayan Millet İttifakı'nda ilk ciddi tepki İyi Parti'nin kendi tabanından geldi. Bu kapsamda İYİ Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık, görevinden istifa ettiğini bildirdi.

Özışık, partisine sunduğu istifa dilekçesinde, şunları kaydetti:

"Başkan yardımcılığı yapmış bir kişinin sözleri tüzel kişiliği kapsar. Ben önce Allah, sonra devlet kültüründe yetişmiş, ömrünün 4 yılını terörle mücadele ile geçirmiş, 22 okul arkadaşını şehit vermiş, şehitleri kucağında taşımış, o şehitlerin kanı ellerinde kucağına karışmış, yıllarca şehitlerin sesleri ile gece yarıları kan ter içinde irkilerek uyanan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Alparslan Türkeş ile aynı okuldan Harbiye'den mezun olmayı fani hayatında en büyük onur sayan, emekli binbaşıyım.

İyi Parti'de HDP'ye tepki istifaları başladı

'PKK'ya bakanlık verilebilir.' diyen bir zihniyetle aynı masada olmayı kabullenmem mümkün değildir. Bu sebeple bugüne kadar Yozgat halkının takdirini kazanarak ve hiçbir menfi olayla anılmadan yürüttüğüm İl Başkanlığı görevimden istifa ediyorum."

Peki, Metin Özışık kimdir, nerelidir, kaç yaşında, İyi Parti'den neden istifa etti?

Metin Özışık, 1966 Yozgat'ta dünyaya geldi.

Asker kökenli siyasetçiler arasında bulunuyor. 

İlk ve orta eğitimini Yozgat'da tamamladı 1984 yılında Işıklar Askeri Lisesi'ni, 1988 yılında Kara Harp Okulu'nu bitiren Özışık, 20 yıl Türk Silahlı Kuvvetleri'de görev yaptı.

2007 yılında emekli oldu.

2009 - 2017 yılları arasında Ticaret Sanayi Odası Başkanlığı yapan Özışık, 10 Kasım 2017 tarihinde Yozgat İYİ Parti Kurucu İl Başkanı oldu.

Metin Özışık, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Millet İttifakı kapsamında İYİ Parti Yozgat Belediye Başkan Adayı oldu.

MİLLET İTTİFAKI'NDA HDP'YE BAKANLIK ÇATLAĞI

"Altılı Masa" ittifakı olarak bilinen Millet İttifakı'nda HDP'ye bakanlık tartışmaları başladı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in katıldığı bir canlı yayında "İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" sorusuna verdiği yanıt siyaset gündeminin yeni konusu oldu.

Bu soruya karşılık olarak TBMM'de başkan vekillerinin her partiden seçildiğini belirten ve mevcut TBMM Başkanvekilinin HDP milletvekili olduğundan örnek veren Tekin, HDP'ye bakanlık vermemenin milli iradeye ters düştüğünü ifade etti.

Açıklamalarında Tekin, "HDP'li başkana elimizi kaldırıyor muyuz? Buna genel başkanlar dahil. 'Sayın başkanım söz hakkı istiyorum' Şimdi bunu hak sayacaksınız ama bu ülkeyi yönetmek için bu kabul olmaz... O zaman seçime sokmayın kardeşim. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman milli irade nerede kaldı. Bu seçmen yarın nasıl oy verecek kendi partisine. Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" diye konuştu.

İYİ PARTİLİ AĞIRALİOĞLU'NDAN TEPKİ

Tekin'in açıklamaları kamuoyunda ses getirirken bir tepki de İyi Parti'den geldi. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, sosyal medyada yaptığı açıklamada Tekin'in açıklamalarını doğru bulmadığını ve PKK'ya terör örgütü diyemeyen HDP ile asla yol yürümeyeceklerini ifade etti.

Paylaşımında Yavuz Ağıralioğlu, "İYİ Parti'nin hassasiyetlerine, Genel Başkanımızın "Terör örgütünün gölgesinin bile düştüğü yerde olmayız." beyanına, asgari ittifak hukukuna ve nezaketine rağmen, kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz?" dedi.

Sözlerini sürdüren Ağıralioğlu, "Bu gibi açıklamalar doğru değil ve biz böyle bir şeye asla razı olmayız. Bu gibi talihsiz beyanatlar sebebiyle bir daha, açıkça şerh edelim ki: Pkk'ya terör örgütü diyemeyen ve terörle bağını kopartamayan Hdp ile asla yol yürümeyiz. İttifak hukukuna riayet ve karşılıklı saygı için bizim ilkelerimiz ve kırmızı çizgilerimiz dosdoğru anlaşılmalıdır" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ: DEMİRTAŞI DA EŞ BAŞKAN YAPIN

HP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, partisinin iktidara gelmesi durumunda HDP'ye bakanlık verilebileceğini söyledi.

Tekin'in sözlerine tepki AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan geldi.

HDP vekili Sezai Temelli'nin sosyal medya hesabından paylaştığı "Bu memleketi başınıza yıkacağız" tehdidini anımsatan Turan, "Oldu olacak Demirtaş’ı ya da dün bu tweeti atan Sezai Temelli'yi 'eş genel başkan' yapın da rahatlayın!" dedi.

MHP'DEN TEPKİ

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in, "İktidara gelmemiz halinde HDP'ye bakanlık verilebilir" sözlerine ilişkin, "6'lı masa olarak adlandırılan Millet İttifakı'nın artık 7'li masaya dönüştüğü somutlaştı." dedi.

Erdem, "6'lı ittifakın en büyük partisi CHP'nin yetkili ağızlarından duyuldu. Yaklaşık bir aydır ısrarla soruyordum. Millet İttifakı'nın içinde olan paydaşlar HDP ile yani PKK'nın siyasi uzantısı olan HDP ile beraberler mi değiller mi? Evvelsi gün cevabını aldık. Ben cevap veren kişiye de çok teşekkür etmek istiyorum; sağ olsun en azından hepimizi aydınlatmış oldu." değerlendirmesini yaptı.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti