Mesleki Eğitim Projesi kadınları meslek sahibi yapıyor

Hatay'ın Erzin ilçesinde sürdürülen ‘Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi’ büyük ilgi gördü.

Hatay'ın Erzin ilçesinde sürdürülen ‘Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi’ büyük ilgi gördü.

İlköğretim ya da ortaokul mezunu olup da eğitimini tamamlayamamış kadınların, Mesleki Açık Öğretim Liseleri’ne yönlendirilmesini amaçlayan ve 'Gönül Elçileri' projesinin bir alt adımı olan ‘Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi’nin tanıtım toplantısı Belediye Düğün Salonunda yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca başlatılan, illerde ise Vali eşlerinin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen proje ile kadınların meslek sahibi olması amaçlanıyor.

Tanıtım toplantısına Vali Celalettin Lekesiz’in eşi Zehra Lekesiz, Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz, İş-Kur İl Müdürü Ahmet Bulanık, Belediye Başkanı Kasım Şimşek Dörtyol Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Bilal Güvenir ile daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Projenin okumak isteyen kızlar ve kadınlar için büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, kadınların kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri, eğitim ve istihdama katılım oranlarının artırılması amaçlandığını belirtti. İstihdam alanında kadın ve erkek arasında fırsat eşitliği sağlanmasını hedeflediklerini aktaran Göncü, kadınların geleceklerinin güvence altına alınması, aile ve toplum kazancına destek sağlayarak rol model olmalarını istediklerini belirtti.

Vali Yardımcısı Göncü, projenin okumak isteyen kızlar ve kadınlar için büyük bir fırsat olduğunu sözlerine ekledi.

Erzin Kaymakamlığına vekillik eden Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk ise “Bayanlarımız ne kadar çok okur öğrenirse toplumumuz o kadar çok gelişir. Okuyan kadın çocuklarına iyi eğitim verir. Eğitim öğretimle ilimiz kalkınır, ülkemiz kalkınır bunlar hep eğitime dayalı.” ifadelerini kullandı.

Mesleki eğitim projesi sayesinde yarım kalan eğitimini tamamlama fırsatı bulduğunu söyleyen İslim Danagöz de,(17) projenin çeşitli sebeplerden dolayı okuyamayan kadınlar için bulunmaz bir fırsat olduğunu belirtti.

Toplantıda, eğitimlerini tamamlayarak meslek sahibi olan kadınlar, başarı hikayelerini anlattı.
CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti