Memur-Sen 25. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu

- Genel Başkan Yalçın: - "5 milyon 100 bin çalışanın verdiği sorumluluğun farkındayız. Toplu sözleşme masasına üç alternatifli teklifle oturacağız"

ANKARA (AA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 4. dönem toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili, "5 milyon 100 bin çalışanın verdiği sorumluluğun farkındayız. Toplu sözleşme masasına üç alternatifli teklifle oturacağız." açıklamasını yaptı.

Memur-Sen'den yapılan yazılı açıklamaya göre, konfederasyonun 25. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Ankara'da gerçekleştirildi. Toplantıda, ağustosta başlayacak 4. dönem toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili son istişarelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Yalçın, 1 milyon 694 bin 323 kamu görevlisinin yüzde 60'ının Memur-Sen'e bağlı sendikalara üye olduğunu belirtti.

Yalçın, "Memur-Sen olarak salt ücret sendikacılığı değil, medeniyet kodlarımızın yönlendirmesiyle, haksızlığın, zulmün, çarpıklığın ve yoksulluğun küreselleştiği bir dünyada sosyal ve insani sendikacılık yapıyoruz. Memur-Sen, zalimlere karşı direnişin merkezi, mazlumlar ve mahzunlar için diriliş nefesidir. Memur-Sen, üyeleri için onur, kamu çalışanları için umut kaynağıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Yeni dönem toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin Yalçın, "Tabandan gelen her teklifi gündemimize aldık. Süreç katılımcılıkla ilerledi. 5 milyon 100 bin çalışanın verdiği sorumluluğun farkındayız. Toplu sözleşme masasına üç alternatifli teklifle oturacağız. Teklifimizi yarın saat 10.30'da Devlet Personel Başkanlığına teslim edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Çeyrek ve gram altın fiyatlarında son durum Bu özellikleri taşımayan arabalar satılamayacak Nikah memuru imamın dua etmesine engelledi Avrupa'nın en iyi sahil kasabaları listesi Atanacak öğretmen sayısı açıklandı Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı işgal edildi