Melikgazi’de 15 bin metrekarelik park hizmete girdi

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Kızılırmak Parkı, düzenlenen tören ile hizmete açıldığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Melikgazi Kaymakamı...

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Kızılırmak Parkı, düzenlenen tören ile hizmete açıldığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuncay Demir, Belediye Daire Başkanları, Belediye Müdürleri, Mahalle Muhtarları ile çok sayıda mahalleli açılışa iştirak etti. Mahalle halkının isteği üzerine yapımı gerçekleştirilen Kızılırmak Parkı'nın çok amaçlı ve büyük ölçekli olduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, "Kızılırmak Parkı semt halkının isteği doğrultusunda planlandı ve inşaatı tamamlanarak hizmete sunuldu. Bu park içerisinde zemini tartan pistli futbol ve basketbol sahası, tabanı tartan pistli açık alan fitnes sahası, çocuk oyun gruplarının yer aldığı çocuk oyun alanı, kamelyalar, oturma grupları, kent mobilyaları, sentetik koşu ve yürüyüş yolları ve 8.500 metrekare yeşil alanı mevcuttur. Ayrıca park içerisinde mini seyir ve anfi tiyatro alanı inşa edildi. Toplam alanı 15.000 m2 ‘dir. Ayrıca park ile bütünlük içeren bağlantı yollarda caddelerinde yol genişletme, yenileme ve çevre düzenlemesi yapıldı. Park ile çevre düzenlemesi yapılan yollarda ücretsiz semt otoparkı oluşturuldu." dedi.

Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Kızılırmak Parkı ile düzenleme yapılan yolların hayırlı olması temennisinde bulunarak "Kayseri Belediyeciliği örnek gösteriliyor. Yapılan tesisler gezilerek bilgiler veriliyor. Büyük ölçekli ve çok amaçlı parklar mahallenin çehresini ve sosyal yaşamını değiştiriyor. Her yaş grubuna hitap eden tesisler var." diyerek emeği geçenleri kutladığını söyledi.

Açılış sonrası Kızılırmak Parkı'nı gezen protokol daha sonra semt halkı ile sohbet etti. Açık alan tartan pist sahada penaltı atışları yapıldı, Açılış töreni sonrası mahalle çocuklarına ise muhallebi ikramında bulunuldu.

CİHAN

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti