Melih Bulu neden görevden alındı?

Melih Bulu neden görevden alındı, görevden alınma sebebi hakkında bir bilgi var mı? Bulu'nun görevden alınması AK Parti karşıtları tarafından protestocuların zaferi olarak nitelendirilirken; görevden alınmanın perde arkasındaki gerçek neden ise tam olarak açıklanmadı

Melih Bulu neden görevden alındı, görevden alınmasının sebebi nedir soruları bugünün cevabı en çok merak edilen soruları oldu. Dün gece Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan kararnamede Melih Bulu'nun görevden alındığı belirtildi. Peki, Melih Bulu neden görevden alındı?

Melih Bulu'nun görevden alınmasını isteyen öğretim görevlilerinin eylemi 

Prof. Dr. Melih Bulu, Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla haberin 'daha öncekiler gibi asılsız' olduğunu iddia etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından 195 gün önce Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanan Melih Bulu, bu gece Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle görevden alındı. Bulu'nun sosyal medyadan yaptığı paylaşım, görevden alınmadan önce kendisine haber dahi verilmediğini ortaya koydu.

Melih Bulu

Kararın Resmi Gazete'de yayınlanması sonrası sosyal medyadan yapılan paylaşımlara tepki gösteren Melih Bulu, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla, haberin 'yalan' olduğunu öne sürdü. Daha önce hakkında çıkan istifa haberine ilişkin yaptığı açıklamaya atıf yaparak, "Hakkımda şu an Twitter gündeminde olan konuya cevabım yine eskiden çıkan asılsız haberle aynıdır; Peki bundan şeyin haberi var mı? Mesela benim:)" diye yazdı.

Melih Bulu bu paylaşımını kısa bir süre sonra sildi.

Prof. Bulu, kararı yalanladığı paylaşımını sildikten bir süre sonra, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını paylaştı.

Bulu sosyal medya hesabından "rektör" ünvanını da saat 9.30 itibariyle silmedi.

MUHTEMEL NEDENLER

Melih Bulu'nun görevden alınmasıyla ilgili olarak kamuoyunda çeşitli iddialar dillendiriliyor. İşte o iddialardan bazıları: 

Melih Bulu

İddia 1: Melih Bulu, atandıktan sonra kendisinden beklenen yönetim başarısını gösteremedi, gerekli olan bütünleşmeyi ve birliği sağlayamadı, ayrımcılık yapanların değirmenine su taşıdı, bu da hükümet kanadında rahatsızlık yarattı. 

İddia 2: En son aldığı "Boğaziçi Mezunları'na okula giriş yasağı" AK Parti'ye de yakınlığıyla bilinen birçok mezunu rahatsız etti, rahatsızlıklar Cumhurbaşkanlığına iletildi ve gereği yapıldı. 

İddia 3: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır'da yaptığı "Çözüm Süreci" konuşmasının bir devamı niteliğinde, uzlaşmacı bir süreci başlatarak, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki tartışmaları bitirmek istemesi. 

İddia 4: ABD ile yapılan karşılıkla görüşmelerde konunun gündeme gelmesi, ki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tanıyanlar bunun zayıf bir ihtimal olduğunu söylüyor, ve hükümetin adım atması. 

İddia 5: Muhalefet partilerinin üzerinde konsensüs sağlayacağı, özellikle de HDP ile CHP'nin üzerinde ittifak edebileceği konuları ortadan kaldırmak. 

"AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti Bülent Arınç: Özgür Özel benim kahramanımdır Sarallar çetesine operasyon, çetebaşı gözaltında