Meksika'da maden göçüğü, 2 işçi öldü

Meksika'da maden ocağındaki göçükte mahsur kalanlardan 2'sinin cesedi bulundu

Meksika'nın kuzeyindeki Coahuila eyaletinde, dün bir maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan 7 madenciden 2'sinin cesedine ulaşıldığı bildirildi.

Meksika basınında çıkan habere göre, Muzquiz kentine bağlı Las Rancherias köyünde, bir maden ocağında tünelin çökmesi sonucu göçük altında kalan madencileri arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Yetkililer, şimdiye kadar yapılan çalışmalar sonucu 2 madencinin cesedinin bulunduğunu, diğer işçilerin de bulunması için ekip sayısının artırıldığını açıkladı.

Eyalet Valisi Miguel Angel Riquelme Solis, kayıp olan 3 madencinin daha bulunmasına yönelik çalışmalara sonuç alıncaya kadar devam edeceklerini söyledi.

2006'da aynı eyalette 65 madenci ölmüştü

Meksika'da Coahuila eyaletindeki Pasta de Conchos madeninde 19 Şubat 2006'da meydana gelen gaz patlaması sonucu 65 madenci hayatını kaybetmiş ve sadece 2 madencinin cesedine ulaşılmıştı.

İyi Parti'de yeni yönetimin A Takımı belli oldu "AK Parti neden kaybetti" anketinden ilk sonuçlar İslam ülkelerinden Türkiye'ye para akacak DEM Partili belediye başkanı istifa etti