Mehmet Asım Şefik Ressam kimdir, gerçek mi?

Ressam Mehmet Asım Şefik adı bu aralar bir televizyon dizisindeki sahneler nedeniyle gündeme gelmiş durumda. Peki, bu isim gerçek bir sanatçıya mı ait yoksa sadece diziye ait bir karakter mi?

Mehmet Asım Şefik ressam ismi olarak karşımıza çıkıyor; ancak gerçek dünyada da değil ünlü bir dizinin senaryosunda. Sık sık hattat ve resamlardan söz edilen dizinin son bölümlerinden birinde ise Mehmet Asım Şefik adı gündeme geldi.

MEHMET ASIM ŞEFİK (RESSAM) KİMDİR?

Mehmet Asım Şefik, "Kızılcık Şerbeti" isimli dizide yer verilen bir karakterdir. Senaryoya göre, iki karakter arasında, duvarda asılı duran yağlı boya tablosu üzerine bir konuşma geçer. Konuşmada karakterlerden biri tablonun Mehmet Asım Şefik'in olup olmadığını sorar. Diğer karakter de aslında replika olduğunu ifade ettikten sonra gerçekte ressama büyük bir hayranlık beslediğini ve ona ulaşmayı çok istediğini söyler. Diğer karakter de onu tanıdığını bu konuda yardımcı olabileceğini ifade eder. Ressam Mehmet Asım Şefik adı böylece senaryoda yer alır.

Ancak gerçek hayatta böyle bir isim veya ressam bilinmiyor. 

Çeyrek ve gram altın fiyatlarında son durum Bu özellikleri taşımayan arabalar satılamayacak Akaryakıt fiyatlarında elle tutulur indirim Nikah memuru imamın dua etmesine engelledi Avrupa'nın en iyi sahil kasabaları listesi Gazze'de ateşkes umutları suya düştü